Türkiye Gençlik Vakfı ‘TÜGVA’ tarafından düzenlenen ‘EVET’ yürüyüşünde üzerinde FETÖ/PDY şirketlerine ait isim bulunan şemsiyeyi kullanan AK Parti eski Milletvekili Metin Kaşıkoğlu konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kaşıkoğlu açıklamasında “şemsiyenin bu gün farkında olmadan açılıp kullanılması tamamen talihsizliktir.” İfadelerine yer verdi.
 
Kaşıkoğlu’nun açıklaması ise şöyle;
''TÜGVA tarafından, 8 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması esnasında yoğun yağıştan korunma amaçlı kullandığım şemsiyenin üzerinde, FETÖ/PDY bağlantısı son derece açık bir tesisin adının yer alması, yerel bir medyada haber konusu yapılmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına iş bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Adı, AK Parti istişare toplantılarında yıllarca milletvekilleri, bakanlar ve eşlerini, kalmakta oldukları odalarında ahlaksızca gizli kameraya almakla da malum, alçak ve kahpe FETÖ/PDY terör örgütü ile tüm bağlantıları ifşa olmuş bir tesisin adının yer aldığı ve tesislerinde yapılan toplantılar sırasında promosyon olarak dağıtılan bir şemsiyenin, bu gün farkında olmadan açılıp kullanılması tamamen talihsizliktir.

İsmin üstte yer alması nedeniyle fark edemediğim şemsiye, herhangi bir uyarı olmadan bir müddet yağış esnasında kullanılmış, Anıtpark meydanında gerçekleştirilen basın açıklaması esnasında, SKM başkanımızın ikazı neticesi derhal kapatılıp kaldırılmıştır.

Alçak ve kahpe terör örgütü ile bağlantısı son derece açık olan bir işletmenin isminin yer aldığı şemsiyenin, FETÖ ile mücadelede en ön safta yer alan şahsım tarafından bilerek ve isteyerek kullanılmayacağı tüm kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Bu talihsiz olay üzerinden hesap kitap yapmak, başkaca anlamlar yüklemeye çalışmak, hele hele devletimiz ve milletimizin bekası için son derece önemli gördüğümüz anayasa değişikliğine ilişkin halkoylaması çalışmalarında “EVET” aleyhine zafiyet oluşturmak için kullanmak en hafif deyimiyle alçaklık olacaktır. Böyle talihsiz bir olaya istemeyerek de olsa sebebiyet verdiğim nedenle tüm kamuoyuna derin üzüntülerimi ifade etmek isterim.