Kamu personeli ve üniversite öğrencisi sayısındaki artışla konut sıkıntısının yaşandığı Düzce'de İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce’de Yurt ve Barınma Sorununun Sorumlusu olarak Ak Parti'yi gösterdi.

MÜLTECİ KAMPI HALİNE GELDİK

Bu sorunu iki sebebe bağlayan Sönmez öncelikle Düzce'ye göç eden yabancı uyruklu vatandaşlara işaret etti. Sönmez, “ AKP'nin izlediği yanlış dış politakayla,mülteci kampı haline geldik. Bu zor durumda kalan insanları kucaklama, misafir etmenin dışında bir olaydır.Bunlar Düzce’de kaç kişidir? Masraflarını kim karşılıyor?Bunlar Türk vatandaşlığına geçirilerek seçmen mi yapılacak bilinmiyor.Binlerce kişiden bahsediliyor. Bir yıl önce de sormuştuk,Düzce mülteci kampı mı oluyor? Diye; Yine soruyoruz . Şu an Düzce kaç mülteciyi konuk ediyor? Konut sorununda bunun etkisi ne kadardır?”dedi.

KASITLI OLARAK YAPTIRMIYOR!

Düzce Üniversitesinin öğrenci sayısında bu yıl da önemli artış olduğuna dikkat çeken Sönmez, “Yurt yapılmamıştır,ciddi bir girişim de yoktur. Bugünkü yurt kapasitesi öğrencilerimizin onda birine dahi cevap verememektedir. AKP iktidarı ve Düzce uzantıları kasıtlı olarak yurt yaptırmıyorlar. Asıl dertleri, gençlerimizi tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakarak ,devşirmek ve beyin yıkamaktır.Bir AKP milletvekilinin ‘Üniversiteye sahip çıkalım,yoksa ortalığı it kopuk doldurur’sözü de bunun göstergesidir.Bunlar kendilerine biat etmeyen gençleri it kopuk olarak görmektedir.Somali’ye ,Myanmar’a giderek yoksul arayanlar. Sıra Düzce’ye gelince gözleri görmez,kulakları duymaz oluyor.Düzcemiz artık yabancı devletler güdümündeki iktidar ve uzantılarından kurtulmak zorundadır.Yoksa Düzce’nin sorunları katlanarak artmaya devam edecektir.”dedi.



Haber: S. KAŞKIR