İyi Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu Öncü Haber’e özel konuştu. Partisinin kongre sürecini ve yapılmaya çalışan algı operasyonunu anlatan Katırcıoğlu önemli açıklamalar yaptı.
 
Katırcıoğlu şuana kadar üç ilçenin kongrelerinin tamamlandığını kaydederek, yasal süreçlerin tamamlanacağını belirtti.
 
Sürekli olarak engellemelerle karşılaştık”
Katırcıoğlu, “17 Ocak tarihinde İyi Parti Genel İdare Kurulunun almış olduğu karar neticesinde Türkiye genelinde yapılanması tamamlanmış bütün illerde ilçelerin kongre süreçleri başlatıldı. Daha kurulalı 2 ay olmamıza rağmen bu kongre süreçlerinin başlatılması tabii ki ‘Acaba neden kongreler başlatıldı?’ sorusunu akıllara getirecektir. İYİ Parti’nin kuruluşu aşamasında birçok engeller yaşandı ve şuanda 15 Temmuz 2018 tarihinde erken ve baskın seçim ihtimali göz önüne alınarak İYİ Parti’nin bu erken seçimlere girmesini önleyecek, engelleyecek hukuki her türlü engelin aşılabilmesi için kongre süreçlerinin başlatılması kararı alındı.
 
“kongrelerimiz devam ediyor”
Şuanda Türkiye’de oluşumunu tamamlamış yaklaşık 75 tane ilde İYİ Parti hafta içi de dahil kongrelerini yapıyorlar. Biz Pazar günü Akçakoca ilçemizi, Pazartesi günü Gölyaka ilçemizi ve dün Yığılca ilçemizin kongrelerini yaptık. Bugün Cumayeri, yarın Gümüşova ve en son da merkez ilçe kongrelerimizi yapacağız. Böylelikle yasal sürecin tamamlanması açısından her türlü hukuki işlemler tamamlanmış olacak. Yani altını çizerek söylüyorum İYİ Parti kendisinin önüne konulabilecek her türlü engeli ortadan kaldırabilmek için çok hızlı bir çalışmanın içerinde olduğunu belirtmek isterim”
dedi.
 
Katırcıoğlu, partisinin engellemeleri aştığını ancak şimdi de beklendiği gibi çıkmayıp, oylarının düştüğüne yönelik bir algı operasyonuyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
 
Kongreler bitince sahadayız”
Katırcıoğlu, “Partimizin şuanda kongre sürecine girmiş olması nedeniyle sahalardan biraz ayrılması söz konusudur. Çünkü kongrelerin düzenlenmesi, yapılması ve neticelendirilmesi açısından şuanda teşkilatımızda bulunan arkadaşlarımızın tamamı görevlendirilmiş ve çalışma yapıyorlar. Kongrelerimiz bittikten sonra saha çalışmalarımız başlayacak. İYİ Parti’nin her geçen gün ivmesi artmaktadır. Kamuoyunda havuz medyası dediğimiz bazı yerel ve geneldeki medya kuruluşları İYİ Parti’nin oy bandının hızla düşmeye başladığı şeklinde ifadeler kullanmaktadır. Bu bir algı operasyonudur. İYİ Partinin kurulmadan önce dahi yapılan PR araştırmalarında oy bandı asla yüzde 20’nin altına düşmemiştir. Sahaya çıkılmamış olmasına rağmen İYİ Parti’nin oy bandı 20 civarlarındadır. Sahaya çıkıldıktan sonra bu oran daha da yükselecektir. Bundan dolayı vatandaşımızın kafasında her hangi bir acaba ne oluyor? Endişesi asla söz konusu olmasın. Çünkü şuanda kongre süreçlerimizden dolayı parti mevcudiyetinde bulunan arkadaşlarımız sahada değiller. Kongre çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki haftadan sonra bu süreç hızlanacak. Biz de halkımızla kucaklaşma noktasında gerekeni yapacağız” diye konuştu.
 
Katırcıoğlu, parti çalışmalarında sadece Düzce’ye yönelik çalışmadıklarını şu sözlerle anlattı:
 
Sadece Düzce’yle ilgili çalışmıyoruz”
“Şunu belirtmekte fayda var. Biz sadece Düzce’yle ilgili çalışmalar yapmıyoruz. Genel Merkezimin düzenlemiş olduğu son derece ciddi eğitim toplantıları var. Bu toplantılara katılıyoruz. Bu toplantıların yansımalarını bulunduğumuz şehir ve ilçelere yansıtma çabası içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde emin olun İYİ Partiyi vatandaşımız daha iyi tanıyacak, daha iyi anlayacak ev teveccüh daha da artacak. Çok ciddi bir PR araştırması var. Siyasi partilerden İYİ Parti’ye gelen oy kaymalarının oranları çok ciddi anlamda gerçekleşmiştir. Halk şuanda karşısında kendi ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve Türkiye’nin şartlarını iyiye götürecek bir siyasi partiyi teveccühünü göstermiştir. Biz bundan da son derece mutluyuz. Tabii ki bu süreç içerisinde bir takım engellemeler, bir takım provokasyonlar, bir takım çelme takmak isteyenler olacaktır. Biz hiçbir şekilde bu ufak istasyonlara takılmadan bize verilen ve gitmemiz gereken hedefe doğru emin adımlarla yürüyoruz. Bu bir şahsı dava değildir, kişisel bir dava değildir. Bizim üstlendiğimiz çok önemli bir Türkiye geleceği davası vardır”

Haber: A. SARI