İYİ Parti Milletvekili Adayı Ercan Katırcıoğlu katıldığı Öncü Ana Haber Bülteni’nde önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti İl Başkanlığı görevinden partisinin milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Katırcıoğlu, beraberinde çıkan iddialara da ilk kez Öncü TV ekranlarından yanıt verdi.

"İstifa et aday olacaksın’ talimatını aldıktan sonra görevi bıraktım"
Açıklamalarına adaylık sürecini değerlendirerek başlayan Katırcıoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Genel başkanımız il başkanları ile yaptığı toplantıda kurucu il başkanlarının önünü açmış isterlerse milletvekili adayı olabileceklerini söylemişti. Bu bireysel bir karar değildir. Benim gibi birçok iş başkanımız teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımızın onayı alınarak, ‘İstifa et aday olacaksın’ talimatını aldıktan sonra ben adaylık sürecimi başlattım. Genel merkezimizin talimatı ile görevimden istifa ederek aday adaylığım başladı. Ben bir görev adamıyım. Genel merkezim bana hangi görevi verdiyse bunun inancında olan biri olarak görev yaptım.

“Verilen talimat bizim için emirdir”
Hiçbir zaman şahsi hareket eden makam ve mevki peşinde biri değilim. İl başkanlığı makamı milletvekilliğinden, belediye başkanlığından çok daha prestijli bir makamdır. Çünkü onların amiri o ilin il başkanıdır. Ama genel merkezimizin verdiği talimat bizim için emirdir."

“Bu haberi yaptıranlar şükür ki istifa etti”
Siyasi tecrübeleri olmayanlar maçın bitiş düdüğü çalmadan sonuç ilan etmek mümkün değildir. Bir gün öncesinden listelerin basına verilerek aday listelerinin bu şekilde olduğunun söylenmesi bazı arkadaşları itibarsızlaştıran bir davranıştır. Bu haberi yapan ve yaptıranlar çok şükür ki partiden istifa etmişlerdir. O haberler aslı olmayan haberlerdir. 21 Mayıs saat 17.00’a kadar yapılan tüm haberler yalandır. Genel merkezimin hazırladığı listelerde değişiklik söz konusu değildir. Şahıs ve kişilerin listelerin üzerinde baskı ve değişiklik yapma ihtimali yoktur."

“Yaptıklarım, yapacaklarımın referansı”
Benim milletvekili olamayacağım konusunda bir takım söylemleri var. Demek ki bu arkadaşlar daha önce Düzce’de yaşamıyorlardı. Benim bundan önceki yaptıklarım bundan sonra yapacaklarımın referansıdır. Belediye Meclis Üyesi görevini bıraktığım 27 Kasım tarihinden sonraki süreçte Düzce’de nasıl teşkilatlanıldığını göstermiş birisiyim. Bu arkadaşlar hissi ve nefsi olarak davranmışlardır. Arkadaşların listede olmamaları veya istedikleri sırada olmamaları hissi olarak olumsuz yönde etkilenmişlerdir. Biz yolumuza devam ederiz. Bizim küçük ayrıntılarla uğraşacak vaktimiz yok. Allah yollarını açık etsin.”

Haber: Ö.YILMAZ