Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan, yerel bir haber sitesinde çıkan, “AKP’li Özlü, Zillet İttifakı’ndan niye danışman seçti?” başlıklı “Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün resmi "siyasi danışmanı" Ercan Katırcıoğlu'nun Millet İttifakı ortağı Demokrat Parti'nin Düzce İl Yönetim Kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.” İfadelerini içeren haberin ardından yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu yayın organının Katırcıoğlu üzerinden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü yıpratma çabası içerisinde olduğunu belirten Ceylan, “Ercan kardeşim, Demokrat Parti’ye üye değildir. Yakın dostluğumuz nedeniyle isminin Demokrat Parti kongre listesinde yer alması bilgisi haricinde olmuş olup kendisinin talebi üzerine düzeltilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Ceylan, Armutçu’nun 2017’de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “terör propagandası” yaptığı gerekçesi ile gözaltına alındığını hatırlatarak, “Ercan Katırcıoğlu’nun hain FETÖ yapılanması ile ilgili etkin mücadelesi Düzce’de FETÖ planlarını bozması birilerini rahatsız mı etmiştir?” diye sordu.

DEMOKRAT PARTİ DÜZCE İL BAŞKANI MİTHAT CEYLAN’IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Düzce’de yayın yapan yerel bir gazetenin partim ile ilgili yaptığı haber nedeniyle kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma zaruriyeti doğmuştur. Bir müddet önce Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ’NÜN tensipleriyle siyasi birikim durumu olan Ercan KATIRCIOĞLU danışman olarak görevlendirilmiştir. Bir Düzceli olarak bu durum beni ziyadesiyle memnun etmiştir.

Ancak; Mustafa Armutçu isimli şahısın, sahip olduğu PUSULA GAZETESİNDE arkadaşım-dostum-kardeşim Ercan KATIRCIOĞLU ve onun üzerinde Düzce Belediyesi Başkanımızı yıpratma çabası içerisinde olduğunu/olduklarını gördüm. Amaçlarının Belediye Başkanını yıpratmak olup, Ercan Katıroğlu’nu da araç olarak kullanmak olduğu anlaşılmaktadır.

Ben, Düzce için doğru olanları takdir eden, yanlışlara karşı koyan bir geleneğin temsilcisiyim. Ercan kardeşim, Demokrat Partiye üye değildir. Şahsımın yaptığı kongrelerde ve özellikle 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bilgi ve birikimleriyle teknik destek verilmiştir. Yakın dostluğumuz nedeniyle isminin Demokrat Parti kongre listesinde yer alması bilgisi haricinde olmuş olup kendisinin talebi üzerine düzeltilmiştir.

6698 sayılı KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMA KANUNUNA aykırı olarak seçim kurulunda rahatça belge alabilen (kendi beyanıdır) gazeteci, YARGITAY’dan da bilgi alabilirdi, Bu haberleri yapan gazetenin sahibi olan şahıs 2017 yılında “Fethullahçı terör örgütü/paralel devlet yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla bırakılmıştır.

Acaba, Ercan KATIRCIOĞLU’nun hain FETÖ yapılanması ile ilgili etkin mücadelesi 24 HAZİRAN 2018 Genel Seçimleri’nde ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde DÜZCE’de FETÖ planlarını bozması birilerini rahatsız mı etmiştir? Bir Düzceli ve Düzce sevdalısı olarak bu arkadaşıma yapılan çirkin saldırıların art niyetli olduğunu arkasında kimler olabileceğini biliyorum.