Saadet Partisi (SP) Düzce Merkez İlçe Teşkilatının 6. Olağan kongresine katılan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, iktidara yüklendi. Kamalak:" Aklınızı başınıza alın. Türkiye'nin ayrışmaya değil, birlişmeye ve bütünleşmeye ihtiyacı var" dedi.

SP Merkez İlçe kongresine katılan SP Lideri Prof. Kamalak, ülke gündemiyle ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. "Sizler dünyanın en şerefli teşkilatısınız en değerli teşkilatın mensuplarsınız" diyerek Saadet Partisi üyelerini  öven Kamalak :"Bir davanın haklılığı ilahi devreye uygunlugu ile ölçülebilir. Geçici kalabalıklar sizi aldatmasın" diyerek bir dönem Özal için toplanan kalabalıkların bugün Ak Parti için toplandığını hatırlattı. Kamalak,  " kalabalıklar sizi yanıltmasın" diyerek başladığı sözlerine verilen oyların sorumluluğunun büyük olduğunu dile getirdi.

KEMAL BEY'LE AKP AYNI...

"Kemal Beay'le Ak Parti arasında ne fark var, aralarındaki fark ne?" diye soran SP Lideri Kamalak:" Biri siyah biri beyaz. Renkler başka ama biri daha sinsice" diyerek Ak parti'nin uyguladığgı Suriye politikası ve eğitim ve ekonomide uygulanan politikaların sorun çözmekten uzak olduğunu dile getirdi

PİSLİĞİ ÖRTÜYORLAR

Özellikle CHP lideri ile Ak Parti lideri arasında geçen söz düellosunun kabul edilemez bir üslup olduğunu vurgulayan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidarla muhalefetin gündeminin milletin gündeminden farklı olduğunu belirterek :" Türkiye'nin gerçek gündemi bunlar değil" dedi:

GENÇLER TERÖRİST OLMUŞ

"İşsizliği önöleme  noktasında mecliste bir önerge var mı?" diye soran Kamalak :"Gençler terörist olmuş kendini patlatıyor bunların önerisi ve hiçbir çalışması yok." diyerek iktidarın sorun çözme ve ekonomik reçete konusunda ciddi hiç bir öneri ve çalışmasının olmadığını dile getirdi.

ZENCANİ RÜŞVET DAĞITTI SORAN YOK...

İran'lı Zencani'nin Türkiye'de 6,5 milyon dolar rüşvet dağıttığını söylemesine rağmen, iktidar ve muhalefetin TBMM'ne hiç bir araştırma önergesi vermediğini ifade eden SP Genel Başkanı Kamalak:"Bunlar pisliği örtmekten başka bir şey yapmıyorlar. Hiç kimse bu rüşvet kime verilmiştir kimlere verilmiştir diye ne soruyor ne araştırıyor ne de mecliste bir önerge veriyor. Bunların işi gücü fislikleri örtmek" dedi.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRMAK İKTİDARIN İŞİ

"Dokunulmazlığı kaldırmak için basit çoğunluk yeterlidir" diyen Prof. Kamalak, Ak Parti'nin 316 milletvekili sayısının basit çoğunluk için yeterli olduğunu hatırlattı.

İşysizliğin had safhada olduğunu belirten SP Lideri Kamalak, buna 6,5 milyon üniversite mezununun da katılmasıyla bu rakamın katlanarak artacağını belirterek Ak Parti iktidarının 15 yıllık iktidarı döneminde hangi fabrikayı kurduğunu sordu.

LİDERLERİN ÜSLUPLARI

"Herşeye rağmen liderler üsluplarını düzeltmelidirler" diyen Kamalak:" Türkiye'nin ayrışmaya değil, birleşmeye ve bütünleşmeye intiyacı var" dedi.

SP Merkez İlçe 6. olağan genel kurul sonunda Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar değişmedi. Genel Kurulda Bolu eski milletvekili Feti Görür, eski İGM Üyeleri başta olmak üzere, SP Sakarya, Bolu, Kocaeli İl Başkanları ile Alaplı dahil çevre ilçelerin ilçe başkanları zda genel kurulda hazır bulundu.

Haber:E.TAYHAN