AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş arasındaki söz düellosu devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Belediye'nin 1.75 milyon TL'sinin kayıp olduğunu söyleyen Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na bugün Keleş'ten cevap geldi.

Keleş, bu tip karalama maksatlı yapılan yanıltıcı açıklamaların kendisine, AK Parti'ye, Belediyeye, çalışanlarına ve Düzce halkına telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini söyleyerek, yanlış anlamaları gidermek ve gerçekleri paylaşmak adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığını kaydetti.

Keleş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan, Düzce'de katı atık sorununu gidermek için gece gündüz çalışıp 1 milyon 550 bin TL ödeneği Düzce'mize kazandırdım. Bu ödenek belediyenin resmi hesaplarına girmiştir. Bir kısmı çöp alanı için harcanmış, diğer kısmı da belediyenin diğer hizmetlerinde kullanılmıştır. Hesap işlerinde ki arşiv belgelerinde ve paranın aktarıldığı bankanın hesap kayıtlarındaki dekontlardan anlaşılacağı üzere bakanlıktan Düzce'mize kazandırdığım ödenek belediyenin resmi hesaplarına girmiştir. Bu ve bunun gibi paraların 1 kuruşunun bile kayıp olması mümkün değildir. Paranın nereye harcanıp, hangi hizmetlere kullanıldığı hesap işleri kayıtlarında ve banka kayıtlarında açıkça görülmektedir.”