Her hafta cuma akşamı Öncü TV ekranlarında yayınlanan ve geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından programına katılan bağımsız Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, yine dobra dobra konuştu.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP’nin seçimi kendisi sayesinde kazandığını kaydeden Şahin, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’a sert sözlerle yüklendi.   

“MHP beni ihraç ederek hayatının en büyük hatasını yaptı”

Kendisinin 35 yıldır siyasetin içinde olduğunu kaydeden Şahin, programda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Zaman tabii çok hızlı geçiyor. Beni belediye başkanı seçen Kaynaşlı halkına şükranlarımı sunuyorum. Büyük bir teveccüh ile beni başkan seçtiler. Tabii ki çalışmalarımızla bunun karşılığını vermemiz lazım. Bize güvenenleri, destekleyenleri hayal kırıklığına uğratmamamız lazım. Tabi benim bir avantajım var, uzun yıllar siyaset yaptım. 1984 yılında Refah Partisi’nden sandık müşahidi olarak siyasete başladım. Daha sonra, o dönemlerde Kaynaşlı henüz beldeydi, belde yönetim kurulu üyeliği yaptım. 1991 yılında Belde Başkanı oldum. 1998’e kadar Kaynaşlı Belde Başkanlığı yaptım. Biliyorsunuz 1998 yılında Fazilet Partisi kurulmuştu. O dönemde Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. En son seçimlerde de bildiğiniz gibi Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı olduk ve yüzde 55 oy oranı ile Başkan seçildim. Milliyetçi Hareket Partisi’nden de bir paylaşımımdan dolayı da ihraç edildim. Şu anda bağımsız belediye başkanı olarak görevime devam ediyoruz. Bağımsız belediye başkanı olmamdan dolayı hiçbir sıkıntı yok. Bekli bunda da hayır vardır, diye düşünüyorum. Biliyorsunuz Türkiye Bayan Voleybol takımı ile ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapmıştım. Bu ülke gündeminde ve yurt dışı gündeminde baya bir ses getirmişti. Bu paylaşımımdan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi bizi ihraç etti. Bana göre, Milliyetçi Hareket Partisi, beni ihraç ederek hayatının en büyük hatasını yaptı. Yani bir ilçe belediye başkanı yolsuzluk yapmamıştır, arsızlık yapmamış, edepsizlik yapmamış, rüşvet almamış, komisyon almamış, herhangi bir kötü bir şeye adı bulaşmamış, yalnızca Allahuteala’nın bir ayetini paylaştı diye bunu hatırlattı diye bir parti tarafından ihraç ediliyorsa, o partinin kendisini iyi sorgulaması lazım. İhraç edildim diye ben sıkıntı yaşamadı. Çok şükür Allah çok güzel kapılar açıyor, önümüzü çok güzel açıyor. Ama tabii bizi ihraç edenlere Allah’a nasıl hesap verir, orası ayrı. Ben bu nedenden dolayı kimseye kırgın değilim. Sonuçta biz siyasete girerken her şeyi göze almışız, her türlü bedel ödemeye hazırız.” 

“MHP Kaynaşlı’da seçimleri benim sayemde kazandı”

Kendisinin MHP’yi belediye başkanı seçilmek için basamak olarak kullanmadığını aksine MHP’nin Kaynaşlı’da seçimleri kendisinin sayesinde kazandığını dile getiren Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

“Kaynaşlı Belediye Meclis üyelerine ayar vermeye çalışıyor”

“Geçtiğimiz günlerde MHP’nin Kaynaşlı ilçesinde ilçe kongresi vardı. Şimdi ben Kaynaşlı Belediye Başkanı olarak, partiler üstüyüm. Beni kim davet ederse gidiyorum. Şimdi Kaynaşlı’da daha önce İYİ Parti İlçe Kongresi yaptı, katıldım, CHP kongre yaptı, çiçeğimizi gönderip katıldım. Yarın AK Parti’nin Kaynaşlı’da ilçe kongresi var, davet geldi gideceğiz. MHP geçen hafta bir kongre yaptı, kongreye beni davet etmediler. Meclis üyelerini davet ediyor, beni davet etmiyor. Demek ki, bunda bir art niyet var. Aslında davet etseler giderdim. Çünkü ben hiç kimseye kırgın değilim, dediğim gibi. Şimdi orada şöyle bir durum oldu; yeri gelmişken söyleyeyim belediye meclis üyeleri bize davet geldi gidelim mi diye bana sordular? Ben de “gidin” dedim. Peki sizi niye davet etmediler diye sordular, bende ‘Orasını bilmiyorum’ dedim. Tabii neyse arkadaşlarımız kongreye gidiyorlar, kongreden sonra MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bizim 6 belediye meclis üyesini toplantıya çağırıyor. Ümit Yılmaz toplantıda Kaynaşlı Belediye Meclis üyelerine ayar vermeye çalışıyor. Yani aklı sıra bizi devre dışı bırakacak. Yani bizim orada yapmış olduğumuz çalışmalardan rahatsız.

“Başkan seçilmemde il ve ilçe başkanlarımızın, milletvekillerimizim, kadın kolları başkanımızın katkısı olmuştur”

MHP’den istifa etmediğini aksine partinin kendisini ihraç ettiğini anımsatan Şahin, şöyle devam etti: “Ben şunu anlayamıyorum, sen MHP olarak beni ihraç etmişsin, ben istifa etmemişim. Yani ben Milliyetçi Hareket Partisi’ni basamak olarak kullanırım, seçimi kazanırım, arkasından istifa ederim, bu konuda ne desen haklısın. Böyle bir şey olmaz zaten, bana yakışmaz. MHP’den benim belediye başkanı seçilmemde, ilçe başkanımızın, il başkanımızın, milletvekillerimizim, kadın kolları başkanımızın tabii ki katkısı olmuştur. Ama MHP Kaynaşlı’da kazanmak istiyorsa, kazanacak bir isimle seçimlere girmesi gerekiyor. Mesela benden önce Kaynaşlı’da Türk Eğitim Sen İl Başkanı olan İsmail Şişman önce MHP Kaynaşlı İlçe Başkanı olarak sahaya çıktı. Hatta bana da geldi, ben dükkandaydım, dedi ‘Ben Kaynaşlı MHP adayıyım.’ Ben de ‘Tamam dedim, yolun açık olsun.’ Tabii ki Kaynaşlı ilçesinde gereken ilgi ve alaka görülmeyince, bu çekildi geriye. Sonra Milliyetçi Hareket Partisi ilçede aday arayışına girdi. Yani Kaynaşlı’da seçimi kazanmak istiyorsan, seçime asılmak istiyorsan, iddialı olmak istiyorsan, seçime iddialı bir isimle girmek gerekir. 2014 seçimlerinde, yani bir önceki seçimlerde  Kaynaşlı’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin almış olduğu oy oranı yüzde 2 idi. 2019 yılındaki seçimlerde ben yüzde 55 oy aldım. Tabii bunu iyi değerlendirmek lazım.”  

“Ümit Yılmaz’a ‘Hodri meydan’ diyorum, gelsin kanalınızda konuşalım”

“Kongreden sonra bir milletvekili bir ilçeyi karıştıramaz.” diyen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Ümit Yılmaz hasbelkader milletvekili olmuş. Benim 35 yıllık bir siyasi geçmişim var. Ümit Yılmaz gibi bir çoklarına ben saatlerce siyasi ders veririm. Siyaseti tersinden de okuturum, öğretirim siyaseti. Sen Kaynaşlı’dan oy almışsın, bu gerçekten çok yanlış bir hareket. Belediye başkanını sevmeyebilirsin ama orada belediye başkanıyla, meclis üyelerinin arasını açmaya hiç kimsenin hakkı yok. Ben hodri meydan diyorum; gelsin Ümit Yılmaz, sizin televizyon programında, her konuda birlikte karşılıklı tartışalım. Siyaseti konuşalım, ekonomiyi konuşalım hodri meydan diyorum ben kendisine. Kaynaşlı ilçesini karıştırmasın, Kaynaşlı ilçesinde şu anda huzur var, birlik var, beraberlik var, sevgi var, saygı var ve hizmet var. Yani böyle bir ilçeyi karıştırmaya kalkarsa, siyaseten söylüyorum yarın Kaynaşlı’da gezecek yüzü olmaz.” 

“Kaynaşlı’yı karıştırma Ümit”

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın 6 meclis üyesine ‘Birol Şahin’i devre dışı bırakın” dediğini ifade eden Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İçinizden bir grup başkan vekili seçin, öyle gidin’ demiş. Yani Kaynaşlı ilçesine yapılan hizmetlerde Birol Şahin’in bir etkisi olmasın. Şimdi bizim 9 belediye meclis üyemiz var. 3’ü AK Parti’den, 6’sı MHP’den. Oy birliği ile kararlar alıyoruz. Belediye meclis üyelerimiz ile hiçbir problem ve sıkıntımız yok. Meclise gelen bütün kararlar yüzde 99.9 oybirliği ile karar alınıyor. Şimdi böyle güzel birlik ve beraberlik varken, sen bir belediye başkanını gereksiz yere ihraç ediyorsun ve ondan sonrada ilçeyi karıştırmaya kalkıyorsun. Ben size ihanet mi ettim, sen kendin ihraç ettin. Birde ayet paylaştım diye ihraç ettin. Tekrar söylüyorum, MHP siyasi tarihinin en büyük hatasını yaptı, beni ihraç etmekle ve bunun bedelini ağır bir şekilde öder ilk seçimlerde. Çünkü benim ayet paylaşmam nedeniyle ihracımdan dolayı, yurt içinden, yurt dışından birçok tepkiler geldi. Tabii biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim kimse ile şahsi bir problemimiz yok. Burada şu var; Kaynaşlı Belediyesi çalışıyor ve gerçekten güzel çalışıyor. Ben bunu Kaynaşlı Belediye Başkanı olarak söylemiyorum. Meclis üyeleri ile birlik ve beraberlik içindeyiz, halkımız ile uyum içerisindeyiz, konulara vakıfız, aşırı şekilde efor sarf ediyoruz, güzel hizmetler var. Tabii bunlardan rahatsız olanlar var. Yani bağımsız olmasına rağmen Kaynaşlı Belediyesi nasıl bu kadar başarılı oluyor, bu kadar hizmet yapıyor diye birçoklarının kafalarında soru işaretleri var.” 

“MHP madem seçimlerde çok iddialıydı, Birol Şahin’i neden aday gösterdi?”

MHP’nin 2019 Yerel Seçimleri’nde kendisini Kaynaş ilçesinden kazanmak için aday gösterdiğini vurgulayan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Ben MHP’ye karşı herhangi bir intikam duygusu taşımıyorum, taşımam da. Bu bir siyasettir. 2024 seçimlerinde herkes adayını çıkartabilir. Yani burada şunu söylemek istiyorum, MHP beni ihraç etti diye ben hiç zorlanmıyorum. Onda da bir hayır vardır diyorum. Belki de daha iyi olmuştur, daha iyi hizmet yapmamıza vesile olmuştur, halktan daha çok destek görmemize vesile olmuştur. Ben burada her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, seçimlerde madem çok iddialıydı, Birol Şahini neden aday gösterdi? Kazanmak için aday gösterdi. Milletvekili seçimlerinde MHP’nin aldığı oyla, yerel seçimlerde benim aldığım oy arasında dağlar kadar fark vardı.” 

“MHP’nin oyu önceden yüzde 2 idi, benle birlikte yüzde 55 oy aldılar”

MHP’nin geçmiş dönemki seçimlerde oy oranının yüzde 2 olduğunu, 2019’da yapılan seçimlerde ise kendisinin yüzde 55 oy aldığını hatırlatan Şahin, şu şekilde devam etti:

“Halk sizi sevmiyorsa, size güvenmiyorsa sizi seçmez”

“Kaynaşlı tarihinde MHP en çok yüzde 2 oy alabilmiş. 2019’da benim aday olduğum seçimlerinde yüzde 55 oy aldı. Ben 35 yıllık aktif siyasetçiyim. Ben siyasette hiç pes etmedim, mücadelem, ilk günkü heyecanım neyse, aynı şekilde devam ediyor. Partileri niye vardır, iktidar olabilmek için. Bugün MHP 2019 seçimlerinde Yığılca’da Cumayeri’nde, Gümüşova’da Akçakoca’da seçimlere kazanabileceği adaylarla gitti. Yani kendi içinden, MHP içerisinde yılarca çalışmış, görev yapmış birilerini aday gösterebilirdi. Tabii burada şu var! Siyasette karşılığının olması gerekir. Çok çalışabilirsiniz, çok koyu bir partili olabilirsiniz, ama halkta karşılığınız yoksa halk sizi sevmiyorsa, size güvenmiyorsa sizi seçmez. Mesela ben 2014 seçimlerinde Saadet Partisi’nden adaydım, yüzde 40 oy aldım. Ama ben bu 5 yılda boş durmadım. Saddet Partisi’nin Kaynaşlı’da yüzde 1 oyu yoktu o dönemde. Yani burada şunu söylemek istiyorum, tabi ki uzun yıllar siyasetin içinde olmanın bir karşılığı vardır, uzun mücadelenin ardından vatandaş, sen Belediye Başkanı olmalısın, güzel de bir ekibin var dedi ve bizi seçti. Bizde halkımızı mahcup etmemek için, kendimizi mahcup etmemek için canla, başla, gece ve gündüz demeden büyük bir efor sarf ederek görevimize devam ediyoruz.” 

“Atatürk bu ülkede günahları ve sevapları ile görev yapmıştır”

Bir izleyicinin Atatürk hakkındaki görüşünü sorması üzerine Şahin, şu şekilde cevap verdi:

“Atatürk bu ülkede günahları ve sevapları ile görev yapmıştır. Ahirete göçmüştür. Tabii herkes hesabı Allah’a verecektir. Güzel yaptığı işleri de vardır, yanlışları da vardır. Yani dediğim gibi günahları ve sevapları ile her fani gibi ömrü sona erdi. Yani Allah’ın Kuran-ı Kerim’deki kurallara uyduysa, İslam’ı savunmuşsa, Kur’an’a göre hareket etmişse, namazında, niyazında, abdestindiyse, haramlardan uzak durmuşsa, güzel bir hayatı olmuşsa, karşılığını Allah tarafından alır. Tabii biz bunu yargılayamayız, biz hesap soramayız.” 

“Türkiye’de en ucuz su bizde”

Programda, pandemi döneminde yaptıkları çalışmalar ile ilgilide konuşan Şahin, şu bilgileri verdi:

“Belediye başkanlığı dönemimizde Allah’a şükürler olsun ilk günkü heyecan ile çalışıyoruz. Belediye başkanlığı balilikten de, kaymakamlıktan da, milletvekilliğinden de daha zor iştir. Eğer heyecanınız yoksa, kendinize güvenmiyorsanız, strese ve sıkıntıya alışkın değilseniz, belediye başkanlığı görevine aday olmayın. Çünkü gerçekten zor bir iştir, ama heyecanlı bir iştir. İnsana ayrı bir mutluluk verir, ayrı bir haz verir. Kaynaşlı Belediyesi olarak, pandemi sürecinde belki de Türkiye’de birçok belediyenin yapamadığını yaptık. Bu süreçte dedik ki, olağan üstü bir durumdan geçiyoruz. Allah inşallah bu hastalıktan bir an önce bizi kurtarır. Meclis toplantısı yaptık. Dedik ki; vatandaşımız suyu bol kullansın, su parası ödemesin. Bizde Kaynaşlı Belediyesi olarak suda yüzde 82 indirim yaptık. Şu anda Kaynaşlı’da su ücreti 1 buçuk TL. Türkiye’de en ucuz su bizde şu anda. Düzce’de şu anda su bizim 2 katımız. Bizde mesela ticarethanelerde su parası 3.40, Düzce’de 7 TL. Kaynaşlı Belediyesi geçtiğimiz Ramazan ayında suya yüzde 82 indirim yaparken, kimsenin suyunu borcundan dolayı kesmezken, Düzce Belediyesi suları kesiyordu. Ve bizim 2 katımıza su satıyor Düzce Belediyesi. Biz su fiyatlarına indirim yaparken, bu indirimden bazıları rahatsız oldu. Şimdi nasıl olur da Kaynaşlı Belediyesi suda indirim yaptı, buna kim izin verdi, nasıl yaptılar diye rahatsız olanlar oldu. Hatta Kaymakam bey aradı bir ay önce  ve dedi ki; ‘Basına vermiş olduğunuz suyla ilgili indirim haberleri var, bu indirimi geri alabilir misiniz?’ dedi. Bende neden alalım, biz kötü bir şey mi yaptık. Biz bu konuda izin aldık ve izine bağlı olarak indirim yaptık’ dedim. Kaynaşlı Belediyesi küçük bir Belediye, aşırı borca rağmen salgın döneminde yüzde 82 indirim yapıyor, Düzce Belediyesi neden yapmıyor? Kaynaşlı Belediyesi suda indirim yaparken, Düzce Belediyesi suları kesiyor ve vatandaşa su sıkıntısı yaşatıyor. Bizim indirim yapmamızdan vatandaşımız çok memnun oldu. Bu durum ulusal basına da yansıdı. Biz dedik ki, Kaynaşlı Belediyesi örnek bir belediye olması lazım ve örnek oluyoruz birçok işlerde. Biz bu pandemi sürecinin başından beri maske dağıtıyoruz. Belki de Düzce’de ilk bu maske dağıtımını ilk biz başlatmışız Kaynaşlı Belediyesi olarak. Düzce Belediyesi bol bol maske üretiyoruz diye övünüyor, ama ben merak ediyorum, bu maskeleri nerelere dağıtıyor diye. Dezenfektan tüneli kurduk, vatandaşlarımız gelsin, o dezenfekte tünelinin içinde dezenfekte olsun diye. Bütün camiler, bütün okullar, bütün kamu kurumları hepsini baştan aşağıya yıkadık, temizledik, dezenfekte ettik. Pandemiden dolayı işyerlerini kapatmak zorunda olan belediyenin kiracısı olup da kapatmak durumunda olan kahvehane, lokanta ve berberlerden 3 ay kira almadık. Yine bunların yanında halk otobüslerinden pandemiden dolayı kısıtlama yapmak zorunda kaldık. Bu nedenden dolayı halk otobüslerinde yüzde 50 indirim yaptık. Bunun yanında kahvehane, kafe ve lokantalara 5’er kilo çay ve 5’er kilo şeker hediye ettik. Bunun yanında dezenfektan ve maskeler hediye ettik. Bütün berber ve kuaförlere maske dağıttık. Şehrin farklı noktalarına dezenfektan aparatları yerleştirdik. 65 yaş üstü vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaçlarını karşıladık. Kaynaşlı Belediyesi olarak bin 300 koli gıda dağıtımı yaptık ve o süreçten sonra devam etti gıda yardımlarımız ve bugüne kadar 2 bin koli gıda yardımında bulunduk.”  

“İlk 500 günümüz dolu dolu geçti”

Belediye başkanı seçilmesinin üzerinden geçen 500 günde yaptığı çalışmalara da değinen Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz göreve gelmemizin ardından dere ıslahları ve temizliğe aşırı derecede önem verdik ve şu anda da devam ediyoruz. Etrafın düzenlenmesi ve toparlanması için çalışma yaptık. Gelir gelmez Kaynaşlı’da TOKİ’yi başlattık. İhale aşamasına getirdik, ihalesini yaptık ve şu anda Merkez Mahallesi ve Karaçalı Mahallesi olmak üzere toplam 189 adet konut bir, bir buçuk ay içinde hak sahiplerine teslim edilmiş olacak inşallah. Biz geldiğimiz zaman Kaynaşlı ilçesinde bir tane çocukların doğru dürüst oynayabileceği çocuk parkı yoktu. Şu ana kadar 11 tane modern çocuk parkı yaptık. İçerisinde spor aletleri var, çocuk oyun alanları var. İnşallah görev süremiz boyunca toplamda 50 tane çocuk parkını Kaynaşlı halkımıza kazandıracağız. Mahallelerimizde parke taşı çalışmalarımız devam ediyor. Yine ilçemizin farklı yerlerinde asfalt çalışmalarımız başlayacak. 5 Yıl boyunca asfalt ve kilit parke çalışmalarımız devam edecek. 5 yılın sonunda Kaynaşlı ilçesinde asfaltı olmayan, kilit parke döşenmemiş hiçbir yer kalmayacak. İş merkezi çevresinde peyzaj düzenlemesi yaptık. Otobüs duraklarını yenilemeye başladık.”  

Haber: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr