İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ın Keş dağlarında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 9.yılı dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Kaza mı, suikast mi?”
“Aradan geçen 9 yıllık zaman dilimi ve aydınlatılamayan Muhsin Yazıcıoğlu dosyasındaki şaibelerin giderilmemiş olmaması ‘suikast’ ihtimallerini kuvvetlendirmektedir. Kırıma uğrayan helikopterdeki cihazları söken askerlerin ceza almaması, cihazların ‘hırsızlık’ amaçlı çaldıklarını iddia etmeleri inandırıcılıktan çok uzaktır. Ayrıca arama kurtarma çalışmalarında zafiyeti ve ihmali olan bürokratlara siyasi iktidarın en ufak bir fatura kesmemesi düşündürücüdür. Tüm bu cevapsız sorular karşısında, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadeti kaza ihtimalinden çok uzak görünmekte ve ‘suikast’ ihtimalini kuvvetlendirmektedir.

“Boynumuza asılı vebaldir”
Muhsin Yazıcıoğlu Ülkücü hareketin ağabeyi bir kuşağın lideridir. Ülkücü hareketin çilekeşi ve en ağır bedel ödeyen isimlerindendir. Partimizde de Ülkücü kökenli isimler oldukça fazla ve birçoğu Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşlarıdır. Ölümü sonrası AKP iktidarı gereğini yapmamış ve Muhsin Yazıcıoğlu dosyası şeffaf ve net bir şekilde aydınlatılamamıştır. AKP, FETÖ ile mücadeledeki kararlılığını Yazıcıoğlu dosyasında da göstermelidir. İYİ Parti olarak Muhsin Yazıcıoğlu dosyası boynumuza asılı vebaldir. İYİ Parti iktidar olduğunda bu dosyanın üzerine gidilecek, başta cihazları sökenler olmak üzere ihmali olan herkes adalet karşısında hesabını verecektir.”

Haber: Ö.YILMAZ