Manşet Gazetesi'nin 7’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla kurumumuzu ziyaret eden CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Düzce Öğretmenevi'nde yaşanan yemek skandalına değindi. Karslıoğlu, yemek dağıtım hizmeti için mal temini nasıl sağlanıyor? İhalesiz nasıl yapılıyor? Bu işin içinde hangi siyasetçilerin olduğu noktasında kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

AYDINLATILMASI GEREKİYOR

Karslıoğlu, “Son günlerde öğretmenevinin çok sayıda öğrenciye yemek verdiği basında çıktı. Bu yiyeceğin nereden alındığı, kimin ne yaptığı, kazanılan paraların ne olduğu yasaya uygun olup olmadığı belli değil. Buna ilgili kuruluşlar açıklık getirmeli ve denetlenmeli. Türkiye’de başka illerde böyle bir şey olmadığı, Düzce’de olduğu konuşuluyor. Burada bilinmeyen bir denklem var. Düzce’de bunun gibi birçok işler var ve her gün biri ortaya çıkıyor. Ciddi denetleme yapılmalı. Kurumlar ve kişiler kayırılıyor mu bunun ciddi bir şekilde aydınlatılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşan yerel seçimler için değerlendirmede bulunan Karslıoğlu, 11 yılda yapılanlara bakıldığında Düzce halkının AK Parti’ye bir daha oy vermemesi gerektiğini söyledi.

EN BÜYÜK ZARARI AK PARTİLİ BAŞKANLARI VERDİ

Karslıoğlu, “Düzceliler 11 senedir yapılanları dikkate alarak oy verecek olsaydı AK Parti'nin burada seçimleri kazanmaması lazım. Bizim vatandaşımız “AK Parti olsun da ne olursa olsun” şeklinde oy kullanırsa sorunlar devam edecek.11 senedir bir şehri yöneteceksin sadece asfalt ve su yapacaksın, suyu da çevre illere göre daha pahalı satacaksın. böyle bir belediye hizmeti ile o partinin bir daha belediye başkanı çıkartmaması lazım.” dedi.

Karslıoğlu Düzce’nin depremden sonra yeniden yapılanma şansını kaybettiğini söylerken Düzce’ye en büyük zararın AK Partili belediye başkanları tarafından verildiğini belirtti.
Karslıoğlu, “Düzce’de depremden sonra güzel yapılaşma şansı vardı ancak olmadı. Belediye başkanının öne çıkan illeri görmesi lazım. Pislik ve yıkıntı devam ediyor. Halkın gezebileceği alanlar oluşturulamadı. Belki de terminalsiz il dünyada yoktur ama bizde var. Bir önceki arkadaşımız şehrin meydanını sattı, Düzce’ye verilecek en büyük zararı AK Partili belediye başkanları vermiştir. Şurası Düzce’nin bulvarı denilebilecek bir yer yok. Yeni baştan ele alınmalı. Yol yapmak su akıtmak artık 50 sene öncenin belediyecilik anlayışı. İnsanların daha rahat yaşayacağı ortamları sağlamak lazım. Düzce belediyesi bir de çok borçlu. Bu kadar borçla birde hizmet yapsalar ne olur?” diye konuştu.

TRAFİK VE YOL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Düzce’nin sorunları belirlediklerini bu kapsamda projeler geliştirdiklerini söyleyen Karslıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz Düzce’nin öncelikli sorunlarını belirliyoruz. Düzceli vatandaşlarımız bize bu şansı verirlerse öncelikle trafik ve yol sorununu çözeceğiz diyoruz. Vatandaşımıza anketler yapacağız. Düzce halkının akşam olduğunda normal günlerde vakit geçirebileceği bir alan oluşturacağız. Çayı 1 liradan satılmadığı sosyal belediyecilik anlayışını yerleştireceğiz. Şuan yapılan parklarda aynı şekilde olacak. Bu zihniyet aynı işliyor.”

Haber: S. KAŞKIR