Bir dönemdir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Keleş, bir dönem daha Düzce Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Başkan Keleş, dost ziyaretlerine de başlayarak yerel seçimler öncesi oy toplama çalışmalarına da hız verdi. Yerel Seçimlerde Ak Parti'nin aday olarak yeniden göstereceği düşünülen Keleş, Düzce genelindeki çalışmaları da yerinde inceleyerek seçime kadar bitirilmesi düşünülen çalışmaların ne aşamada olduğunu da denetliyor.

Şu anda Ak Parti'de başka bir aday ismininde söylenmemesi Başkan Keleş'in tek aday olarak gösterileceği söylentilerini ortaya çıkarırken yapılan bazı açıklamalarda alternatif adayların da yerel seçim yarışında boy göstereceği belirtiliyor.

Muhalefet partilerinin ise adaylık konusunda sessizliğini koruması bütün siyasi parti il temsilciliklerinin yerel seçimler için yoğun çalışma içinde olduğunu gösteriyor. Partilerin kimleri aday gösterecekleri hala bilinmezken aday konusundaki açıklamaların adaylık başvurularının başlayacağı Kasım ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor. Keleş'in ise seçimlere kadar başladığı dost ziyaretlerine devam etmesi bekleniyor.