Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler öncesinde partilerin hangi isimleri Belediye Başkanı adayı olarak göstereceği merak edilirken Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te kendi adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Keleş, Belediye Başkanı olarak başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek ne zaman adaylık başvurusu yapacağını sorduğumuzda da “ Bildiğiniz gibi Kasım ayında başvurular başlıyor. Bende bu ay içerisinde adaylık başvurusunda bulunmayı düşünüyorum.” dedi.

Ak Parti'den başka adaylarında yarışa katılması halinde seçimlerin nasıl bir havada geçeceğini de sorduğumuz Başkan Keleş, “Demokratik bir ortamda herkes aday olabilir. Bende adaylığımı koyacağım ve eğer halkımız beni başarılı bulduysa yeniden Belediye Başkanı olurum. Ama ben kesin Başkan olurum diye bir şey yok. Başka biri de Başkan olabilir. O zaman bende diğer işlerime bakarım. Parti içinde aktif olarak çalışmalarıma da devam ederim. Başkan olmamak hayatın sonu değildir.” şeklinde konuştu.

Eğer Belediye Başkanı olamazsa Milletvekilliği için aday olma gibi bir düşüncesi olup olmadığına da cevap veren Başkan Keleş, “Bu konuyu konuşmak için henüz çok erken. Zamanı gelince o konuyu da görüşürüz. Şimdilik bir şey söylemek yanlış olur. Her şey yeri geldiğinde konuşulur.” ifadelerini kullandı.