İlçe belediye başkanlarının birçoğunun değişmesini değerlendiren kulisler, Düzce'de yerel seçimlerde esas siyasi yarışın Merkez Belediyesi'nde yapılacağı yorumlarını yapıyor. Siyasi değerlendirmelerin hiç biri Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in işinin kolay olduğu yönünde değil.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in mücadele etmesi gereken ilk unsur, Ak Parti içinden çıkması muhtemel aday adayları olacak. Şu anda bile birkaç aday adayının Keleş'in koltuğuna oturmak için arayışlarını sürdürdüğü belirtiliyor. Bazı adayların Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in işini ciddiye almasına neden olacak kadar kamuoyu desteği olduğu dile getirilirken, bu adayların arasında Ak Parti saflarında önemli görevler üstlenmiş isimler de olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan diğer bir unsur da muhalefet partilerinin göstereceği adaylar olacak. Milliyetçi Hareket Partisi, Merkez Belediyesi için adayının büyük olasılıkla parti dışından olacağını saklamaya gerek görmüyor. İsim bir sır gibi saklansa dahi, bu adayın Keleş'in kamuoyu nazarında sahip olduğu destek göze alınarak seçildiği tahmin ediliyor. CHP'de de çok sayıda aday adayı olduğu ifade edilirken, İl yönetiminin en uygun adayı belirlemek için yoğun bir çaba harcandığı dile getiriliyor.

Diğer yandan Düzce'de seçmen profilinin değişmesi de Başkan Keleş açısından olumsuz bir etken olabilir. Mücavir alandaki köyler, şehrin kenar mahalleleri ve Konuralp'teki tepki oylarının, belediye seçimlerinde Keleş'in işinin 2004 yılında olduğu kadar kolay olmadığına işaret ettiği değerlendirmeleri de yapılıyor.