Partisinin Düzce belediye başkan adayı Ender Turan'a destek vermek amacıyla Düzce'ye gelen ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras yerel seçimlere 3 gün kala Desa işçilerini ziyaret etti,esnaf gezisi yaptı. Ufuk Uras “ÖDP dışında hep liderlerin belirledikleri adaylara oy vermemiz istendi. Bu geleneği yıkmamız gerekiyor.bKimse Ankara'dan benim istediğim,benim için hizmet verecekt kişiye karar veremez”dedi

Yerel seçimlerde çok fazla değişikliğinde olma ihtimalinin bulunmadığınıda söyleyen Uras “ AKP % 40 lar civarında,CHP'de % 20 ler civarında oy alırlar,Başbakan oylarımızı düşürmedik der yerinde oturur,Baykal'da oylarımızı bir puan yükselttik diyerek yerinde oturur ve hiçbir şey değişmez.Oysa Türkiyenin önünde zor günler var,.Ekonomik sıkıntı insanların belini büküyor.Açıklanan ekonomik tedbir paketleride sadece göstermelik olmaktan öteye gidemiyor.”şeklinde konuştu.

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras “Türkiye'de liderlere bağlı olarak süren siyasetinde artık son bulması gerektiğinide belirterek sözlerini bitirdi.”