Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. Yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi, Düzce’de de tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Kovid – 19 salgınının gölgesi altında kutlanacak. CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, Merkez İlçe Başkanı Can Koyuncu ve Parti yöneticileri de, Düzceli esnaflar ile vatandaşlara ev ve iş yerlerine asmaları için bayrak ve maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Bayrak ve maske dağıtım öncesinde Öncü Haber mikrofonuna konuşan CHP İl Başkanı Haluk Kadri Demir, Koronavirüs salgınının bahane edilerek, CHP’nin Anıtpark Meydanında ki Atatürk anıtına çelenk sunmasının engellendiğini belirtti. “Salgına rağmen Anıtpark Meydanında hiç önlem alınmadan kermes düzenleyenler, 15 kişilik parti yöneticimle aynı yerdeki Atatürk Anıtına çelenk koymasını engellediler” diyen Demir, durumun akla ve mantığa aykırı olduğunu söyledi.

Demir, “Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlama kelimesini kullanmak istemiyorum. Çünkü biz yaş itibari ile 68 kuşağı insanları olduğumuz için o zamanlar çok iyi biliriz bayramların nasıl kutlandığını. Şimdi bayram filan kutlanmıyor. Dolayısıyla insanlara bayramınız kutlu olsun demek bile ağırıma gidiyor. Hele böyle kendileri panayır gibi yerler açıp aynı yerde, heykelin orayı kastediyorum, bana 15 kişilik yöneticilerime çelenk dahi kondurtmadıktan sonra böyle bir bayram var mı yok mu, sadece kalplerimizde var. Kutlama bazında bir bayram olduğunu düşünmüyorum, bu benim şahsi görüşümdür, biz elimizden geldiği kadar halkımızla bu bayramı paylaşmak isteyeceğiz. Ne kadar müsaade ederlerse, o ayrı bir sorun ama eski bayramları düşündükçe insan sadece hüzünleniyor. Bayram için söyleyeceklerim bunlardır” dedi.

“Esnafımız zor bir süreçten geçiyor”

Konuşmasında sözü pandemi döneminde esnafların yaşadığı sıkıntılara getiren Demir, “Partimizde ki genç arkadaşlarımız, 97. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama aşamasında hem esnafla bir araya gelmek, hem de en azından bir aktivite olsun diye öneri getirdiler. Bu öneri çerçevesinde gruplara ayrılacağız, bu gruplarla beraber hem esnaf ziyareti yapacağız, hem de bu elimde gördüğünüz bayrağı dağıtacağız. Burada esnafımıza yönelik 17 maddelik genel başkanımızın bir önerileri var. Bir de 2. Yüzyıla Çağrı diye bir beyannamemiz var. Hem bu partimizin esnafla ilgili düşüncelerini aktarmak için bunları dağıtacağız. Hem de 29 Ekim dolayısıyla bir bayrak ve de yanında da içerisinde beş tane maske bulunan paket dağıtacağız. Bunlarla beraber hem esnafla bütünleşmek, hem her ne kadar sadece esnafın sıkıntılı bir döneminde olmasına rağmen bugün için yapmak istediğimiz sadece 29 Ekimlerini kutlamak, bir siyasi faaliyet olarak düşünmüyoruz, böyle bir aktivite yapacağız. Basitçe bu şekilde söyleyebilirim” şeklinde konuştu.