“İmza atan herkese şükranlarımı sunuyorum”
Konuşmasına Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından toplanan İslam Birliği Teşkilatı’na ilişkin yaptığı değerlendirme ile başlayan AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında dün İslam İşbirliği Teşkilatı tarihî bir karara imza atarak hem mazlum coğrafyaların sesi olmuş ve tüm dünyaya bu mazlum coğrafyaların sesini duyurmuştur. Tüm bu mazlum ülkeler adına ve aziz Türk milleti adına başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu karara imza atan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Kız çocuklarının üniversiteleşme oranı 44,4'e yükseldi”
Sosyal politikalarda temel fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini aktaran Keşir, AK Parti döneminde eğitim alanında önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirterek şöyle konuştu:
“Sosyal politikaların temeli fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. En önemli fırsat eşitliği aracı olan eğitime erişim önündeki engellerin kaldırılması temel politikamız olmuştur. Çünkü kadın ve dezavantajlı kesimlerin eğitim ile karar alma mekanizmaları ve istihdama katılımının artırılması en önemli mihenk taşıdır. AK Parti hükümetleri döneminde zorunlu eğitimin on iki yıla çıkarılması, taşımalı eğitim, şartlı nakit transferleri, başörtü özgürlüğünün sağlanması ve benzeri pek çok düzenlemeyle bugün 2002 yılında 13,5 olan kız çocuklarının üniversiteleşme oranı 44,4'e yükselmiştir.”

“Düzenlemeleri anlamakta zorlanacaklar”
Kadının güçlenmesi adına ciddi çalışmaları yapıldığını ifade eden Keşir, “Konuyu siyasete sadece malzeme yapanlara icraatlarıyla cevap vermiştir. 2004 yılında Anayasa değişikliği, 2005 yılında Töre, Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu başta olmak üzere TCK'da ve Anayasa'da pek çok devrim niteliğinde düzenlemeler yaptık. Elbette işsiz erkeğin eşine şiddet uygulamasını makul görenler bu devrim niteliğindeki düzenlemeleri anlamakta zorlanacaklardır.” Diye konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ