Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının geçen haftaki bölümüne katılan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, AK Parti İl Başkanlığı Kongresi öncesinde, mevcut İl Başkanı Mustafa Keskin’i desteklediğini açıkladı. Ünsal’ın “AK Parti Kongresi öncesinde bazı isimlerin İl Başkanlığına aday olacağı konuşuluyor. Sizin desteklediğiniz bir aday var mı?” sorusu üzerine Çakır, “Benim AK Parti il başkanım Mustafa Keskin. Mustafa Keskin’in il başkanlığını kayıtsız şartsız destekleyen Fahri Çakır’ım ben. Mustafa Keskin benim için dört dörtlük mü? Değil. Ama Mustafa Keskin, benim için olması halinde de AK Parti siyasetinde il başkanlığı konusunun ekseriyette, en güzel ve güzide bir şekilde çözüldüğünden hareketle Mustafa Keskin’i baştan sona destekliyorum. Bugün de dahil” dedi.

“KONGREDE ADAY OLACAĞI KONUŞULAN İSİMLERİ HEPSİ İLE SİYASET YAPTIM”

Konuşmasının devamında “Kongrede aday olacağı konuşulan isimlerin hepsi ile siyaset yaptım” diyen çakır, şu ifadelere yer verdi:

“Ben şunu düşünüyorum. Bunu doğru bulmayanlar da olabilir. Ben mevcut işin başında her kim var ise A şıkkı olarak onunla yoluma devam etmek isterim.  Bu İl Başkanı, İlçe Başkanı, ana kademe ve diğer kademelerde olabilir. Bu benim prensibim. Bu benim siyasi bir ekolüm. Ama olmazsa olmaz çok fahiş bir hata, skandal derecesinde bir hata ve partinin bütün değerlerinin içerisinde can alıcı noktalarına karşı gelmiş bir hatası olmadıkça, A şıkkı mevcut ile devam. Ama şartlar geldi. İlçe kongreleri bitti. Sonuca gelindiği yerde Mustafa Keskin’den başkaları da var ve olacaktır, olmalıdır. Bahsi geçen arkadaşların her biriyle ben siyaset yaptım. Hatta her birinin üzerinde kiminde az, kiminde  çok benim emeğim var. Dolayısıyla bir arada güçlenerek, birbirimizi de destekleyerek, altını oyarak değil dışarıda kaldı, içeride kaldı diye küsüp değil, farklı bir siyaset algısıyla ayrıştırarak değil. Düzce’de geçmişte bunun benzerleri oldu. Ve yüzde seksen biz birlikte ve beraber hareket ettik. Hatalar var mı var. O kadar olabilir.”

“KESKİNLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

Kendisinin Mustafa Keskin’i desteklediğini yenileyen Çakır, şu ifadelere yer verdi:

 “Dolayısıyla biz yolumuza ve kongrelerimize mevcut başkanımızla devam ederiz. Mustafa Keskin ile devam etme şansımız diğerlerine göre bir tık ileridedir. Ama diğer arkadaşlarımızın da her bir tanesi bu denklemin içindedir. Bana da düşen budur. Ben mevcut il başkanıma pahası ne olursa olsun kongre neticesine kadar sahip çıkmak da benim siyasi ahlakım gereği bir vazifedir. Keskin’le yola devam demiyorum. Keskin ile devam ediyoruz. Keskin’le beraber diğer arkadaşlarımız da aday olabilir, olması doğaldır. Mevcut başkanım Mustafa Keskin benim için bir adım ileridedir. Örnekleri çoğaltırsam daha iyi anlaşılacaktır. Bu söylediklerim ilkçe başkanlarım için de geçerlidir. Var olan ile yola devamı hemen sağlarız ama yeni gelenle yola devam için belki 6 ay hafıza zamanı kaybolur. Niye kaybedelim? Hep beraber yolumuza devam ederiz. Ama dediğim gibi bu ölçüler içerisinde olmazsa olmazımız yok ise.”

HABER: Savaş ARI