Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün gerçekleştirilen AK Parti Düzce 6. Olağan İl Kongresi’nde tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeleyen İl Başkanı Hikmet Keskin, Öncü TV Ana Haber Bülteni’ne telefon bağlantısı ile konuk oldu. Kongreyi ve yeni dönemde hedeflerini anlattı.

“Kongremiz AK Parti’nin Düzce’deki yapısına uygun gerçekleşti”
Sözlerine miting ve kongreye gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Keskin, şöyle devam etti: “Kongremiz gerçekten AK Parti’nin Düzce’deki yapısına uygun gerçekleşmiştir. Düzce’deki kongremiz inşallah 2019’un müjdecisidir. İnşallah 2019’da da çok büyük bir katılımla Düzce’nin kendine düşeni yapacağına göstermiştir. Bunun için hem delegelerimize hem de bütün teşkilattaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şekilde kongremizi gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra yeni yönetimimizle 2019 ve 2023’e hazırlanacağız. Ve işte her zaman olduğu gibi bu teşkilatlar büyük işler başaracaktır. Birlik-beraberlik içerisinde sayın bakanımızla birlikte, milletvekillerimizle birlikte, belediye başkanlarımızla birlikte aynı zamanda yine ilçe teşkilatlarımızla kadın ve gençlik kollarımızla en önemlisi Düzceli hemşehrilerimizle aslında “Nerede kalmıştık?” diyerek yolumuza devam edeceğiz. Güçlü bir teşkilatla yapısıyla inşallah önümüze bakacağız. Bundan sonraki çalışmalarımız daha güçlü bir şekilde yapmaya gayret göstereceğiz.”

“Düzce’mizin bütün renklerini yönetimimizde yansıtmaya çalıştık”
Yönetim listesinin büyük oranda değişmesi ile ilgili ise şu yorumda bulundu:

“Öncelikle biliyorsunuz Düzce’miz kozmopolit bir yapıya sahip. Sayın cumhurbaşkanımız da her zaman bahseder. Düzce’mizin bütün renkleriyle temsil edilmesi gerekiyor. Biz yönetimimizde tüm renkleriyle bir arada tutmaya önem gösterdik. Bu renkleri yönetimimizde yansıtmaya çalıştık. Kadın kollarına önem veriyoruz, gençlik kollarımıza önem veriyoruz ve dışarıda partiye önem vermiş kaliteli arkadaşlarımız, gönül vermiş arkadaşlarımız ve gelecek vaat eden genç kardeşlerimizi de listemize katmaya çalıştık. Biz illa “Yönetimde olacak” veya “Yönetimde olmayacak” diye bakmıyoruz.”

 “Yönetim Düzce’de 30 kişiye düşürüldü”
“Teşkilatlarda dava zihniyetiyle çalışılır.” diyen Keskin, şunları kaydetti: “Teşkilatlarda illa yönetimde olmak veya olmamak gibi bir konu yoktur. Gönüllü arkadaşlarımızla, teşkilatta daha önce görev yapmış arkadaşlarımızla bir bütünlük içerisinde çalışıyoruz. Biz AK Parti’de olmak ya da olmamak gibi deyim veya terim kullanmıyoruz. O kardeşlerimizle birlikte önümüzdeki süreci değerlendireceğiz. Tabii yönetimimizde sınırlı bir sayı var. Bir önceki yönetimimiz 40 kişi idi. Artık Türkiye genelinde yönetimler biraz daha düşürüldü. Özellikle Düzce’de 30 kişiye düşürüldü genel merkezimiz tarafından. Onun için çok zorlandık. Çok değerli arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi değerlendiremediğimiz noktalar oldu. Ama onların da biz bırakmıyoruz. Yine içimizde çalışmalarımız beraber yürüteceğiz inşallah. Genel anlamda bu kriterlere göre Düzce’mizin etnik yapısını dikkate alarak, Düzce eğitim seviyeleri, erkek, kadın, genç  bir şekilde güzel ve kaliteli bir liste oluşturduk. İnşallah bu kardeşlerimiz Düzce’ye hizmet etmek için elinden geleni yapacaklar. Kaliteleri de hem Düzce’mize hem yönetim kuruluna yansıyacak.”

“Düzce’nin can damarlarını yapılandırıyoruz”
Yeni döneme dair hedeflerini ise sıraladı:

“Sayın bakanımız ve vekillerimizle 367 civarında proje oluşturduk. Adeta Düzce’nin can damarlarını yapılandırıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde hatta yarından (bugün) itibaren yine sahaya çıkacağız, vatandaşların dertlerini, sıkıntılarını dinleyeceğiz. Onları ileteceğiz ve iletilmesini sağlayacağız. Bir yandan da gerçekten projelerimizi bitirip yeni projelerle yeni bir Düzce, daha yaşanabilir bir Düzce, çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir Düzce bırakacağız. Durmak yok, yola devam. Geceli-gündüzlü hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimize faydalı olmak için Düzce’ye güzel hizmetler getirmek için birlik-beraberlik içerisinde çalışacağız.”

Haber: C. ÜSTÜNER