Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Milletvekili Aday Adaylarının başvurularını kabulü sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Keskin kamuoyunda en çok merak edilenleri yanıtladı. Listelerle ilgili değişim olup olmayacağı konusunda ‘Şuanda bizim bir algımız yok. İl milletvekillerimiz olacak mı ya da olmayacak mı tabi ki bunlar bizim tasarrufumuzda değil.’ diyen Keskin, aday adayı sayısının az olmasıyla ilgili net bir açıklama yapmadı.

Keskin, ilk olarak aday adaylığı sayısının 7 Haziran seçimlerine göre az olmasını değerlendirdi. “Aday adayları sayımızda bir düşüş görülüyor. 7 Haziran seçimlerinde bir hükümet çıkmayınca arkadaşlarımız bu hizmet etme gayesiyle bu teşkilata gönül vermiş isimler var. Bu isimleri birbirinden ayırmamız mümkün değil. Biz bu sürece dostluk yarışı olarak bakıyoruz. Bizim için isimlerin önemi yoktur. Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızın hiçbirini birbirinden ayırmak mümkün değildir. Bu değerlendirmenin sonucu genel merkezimizin takdiriyle olacaktır. Bundan sonraki süreçte genel merkezimizin takdiriyle il milletvekillerimiz olacak mı ya da olmayacak mı tabi ki bunlar bizim tasarrufumuzda değil. Sadece dava zihniyetiyle hareket eden insanlarız. Şuana kadar görev yapan mevcut milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Gayretle ciddi bir şekilde çalıştılar. Bu süreçten sonra aynı gayretle çalışmaya devam edecekler.”

MUTLAKA DEĞİŞİKLİKLER OLACAK
Başkan Keskin Düzce kamuoyunda adayların değişip değişmemesine yönelik düşünceler için şunları söyledi: “Listelerle ilgili değişim olup olmayacağı konusunda şuanda bizim bir algımız yok. Genel merkezden bize böyle bir algı ulaşmadı. Biz il başkanları toplantısında da Sayın Başbakanımızla beraberdik. Türkiye’nin geneliyle alakalı mutlaka değişiklikler olacağını söyledi. Türkiye’nin yeni şartları var çünkü bu şartlara göre mutlaka değişiklikler olacak. Başbakanımızla Düzce adına özelde bir görüşme olmadı.”

Haber:Y.SEVER