AK Parti’de il başkanlığı kongresi yaklaşırken, rekabet de kızışıyor. Partinin ağır toplarının desteğini arkasına alanlar başkanlık yarışında ‘Ben de varım’ diyor. Önceki kongrelerin aksine rekabetin en üst seviyede yaşanması, bu olağan genel kurulun çok çekişmeli geçeceğini gösteriyor.

Özellikle şu günlerde adaylık için son sözü söyleyecek Genel Merkez’de kulis faaliyetlerinin artması, atamayla geldiği il başkanlığı görevine bu kez seçimle gelmek isteyen İl Başkanı Mustafa Keskin’in işini oldukça zorlaştırıyor.

Kuşçuoğlu yine sahnede

Eski İl Başkanı Hikmet Keskin döneminde AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Hakan Kuşçuoğlu, il başkanlığı potansiyeli yüksek bir isim olarak sık sık gündeme geliyor. Her seçim ya da atama döneminde adı ön plana çıkan Kuşçuoğlu’nun teşkilat içinden aldığı destekle sahaya çıkmaya hazırlandığı konuşuluyor.

Kayyum Çelik’in arkası sağlam

AK Partili Gölyaka eski Belediye Başkanı Nihat Çelik'in oğlu olan ve kamuoyunun kayyum olarak tanıdığı Cihat Çelik de AK Parti'de yönetime talip olan isimler arasında yer alıyor. 2018'de AK Parti il başkanlığı görevinden istifa eden Hikmet Keskin'in il yönetiminde Ekonomi İşleri Başkanlığı görevini üstlenen Çelik'in en büyük destekçisi ise Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci… Geçtiğimiz günlerde memleketi Düzce’ye gelerek, bir dizi temaslarda bulunan Cebeci’nin yakın dostu Nihat Çelik’in oğlu olan Kayyum Cihat Çelik’e sahip çıkılmasını açıkça dile getirdiği kulislerde konuşuluyor. Kuşçuoğlu gibi adı il başkanlığı için sık sık telaffuz edilen Çelik’in Kasım ayında yapılacak il kongresinde aday olmayı çok arzu ettiği biliniyor.

Seçkin’i il başkanı görmek isteyenlerin sayısı artıyor

Düzce’nin yakından tanıdığı bir isim olan Anavatan Partisi Genel Merkez eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Seçkin’in ‘Görev istenmez, verilir’ anlayışı ile dört gözle genel merkezden gelecek iyi haberi beklediği biliniyor. Düzcespor'un yakın tarihte görevi bırakan yönetimindeki birçok ismin il başkanı olarak görmek istediği Seçkin’in parti içinden de yüksek oranda destek görmeye başladığı kamuoyuna yansıyor.

Vekil Keşir, “Aydın” için bastırıyor

Hem Ankara'da hem de Düzce'de il başkanı gösterilmesi için kulis faaliyetlerine başlanan bir diğer isim de eski İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın… AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başta olmak üzere Aydın'ın il başkanlığı koltuğuna oturması için bastıranlar, genel merkezdeki bağlantılarını devreye sokarak, adaylık çekişmesinin kazananı olmak istiyor.    

 Keskin’in işi giderek zorlaşıyor

17 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ile boşalan AK Parti Düzce İl Başkanlığı makamına atanan Mustafa Keskin’in koltuğu ise güçlü rakipler nedeniyle artık sallantıda görülüyor. AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir'in kameralar önünde 'Bizim il Başkanımız ve adayımız Mustafa Keskin'dir' demesine karşılık Keşir’in saf değiştirmesi Keskin’in destekçi noktasında kan kaybetmesine neden oldu.

Çakır elini üzerinden çekmedi ama…

Milletvekili Fahri Çakır’ın hala desteğini üzerinden çekmese de atama dönemindeki kadar kuvvetli şekilde genel merkezde girişimlerde bulunmaması Keskin’in sancılı bir sürece girdiğini ispatlıyor.

Günden güne artan aday adayları ve bu isimler için Ankara’da yürütülen yoğun görüşmeler, daha önce iki dönem merkez ilçe başkanlığı yapan Keskin’in çok keskin olan son viraja girdiğini gözler önüne seriyor.  

Özlü’nün desteklediği sürpriz aday kim?

Diğer yandan Kasım ayındaki seçimlerde kilit rol oynayacak isim hiç kuşkusuz Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü…

Başkan Özlü’nün bir süre önce AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Gönül Asuk’un atanmasında gösterdiği nüfus, genel merkezde ne kadar etkili olduğunu bir kez daha kanıtladı. Ankara'da söz sahibi olan Eski Bakan ve Düzce Belediye Başkanı Özlü'nün bilinenlerin dışında sürpriz bir ismi desteklediği öğrenilirken, şimdilik sır gibi saklanan bu potansiyel aday adayının Özlü’nün ‘Tamam’ demesi ve genel merkez bağlantılarını devreye sokması halinde “aday” olarak delegelerin önüne çıkması şüphe götürmüyor.

Bu gelişmeler ışığında Düzce’de ağırlıklı olarak mevcut başkanlarla yola devam eden AK Parti’nin il kongresinde farklı bir ismi aday göstererek ezber bozmasına kuvvetli ihtimal olarak bakılıyor.

HABER: C.ÜSTÜNER

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr