Ülke siyasetinin unutulmaz isimlerinden Bülent Ecevit’in ölümünün üzerinden 14 yıl geçti. Siyasetçi kimliğinin yanında gazeteci, şair ve yazar olarak da akıllara kazanan Ecevit, 1974–2002 yılları arasında siyasetinin önemli figürlerinden biri olarak beş kez Türkiye Başbakanlığı görevini üstlendi. “Karaoğlan” olarak simge bir figür haline gelen Ecevit, başbakanlık dönemlerinde yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında "Kıbrıs Fatihi", Abdullah Öcalan'ın yakalanışı sonrasında da "Kenya Fatihi" olarak anıldı.

Ecevit, siyaset sahnesinde son olarak 1999 seçimleri sonrasında ise 2002'ye kadar DSP hükümeti ile başbakan oldu. Ancak 2002 seçimlerinde DSP barajı aşamadı ve Ecevit, yaşının ilerlediğini ve sağlığının bozulduğunu göz önüne alarak siyasetten çekilme kararı aldı. 18 Mayıs 2006'da geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi altına alındı. Yaklaşık 6 ay boyunca tedavi gördü, yoğun bakımda kaldı. Bülent Ecevit, 5 Kasım 2006'da 81 yaşında solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Ecevit'in cenazesi, defin işlemi için gereken kanun değişikliğinin 9 Kasım'da yapılmasının ardından 11 Kasım 2006'da Devlet Mezarlığı'na defnedildi.

Ecevit'in, büyük bir kısmını Rahşan Ecevit'e yazdığı bilinen şiirlerinden "El ele büyüttük sevgiyi" hafızalarda en çok yer eden eseri oldu. Hayatları boyunca hiç ayrılmayan ve aşkları dillere destan Ecevit çifti, yıllar sonra aynı kabirde buluştu. 17 Ocak'ta 97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'in en büyük arzusu eşi Bülent Ecevit'in yanına defnedilmekti. Vasiyetin gerçekleşmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekli izni onaylamasının ardından Rahşan Ecevit'in cenazesi Bülent Ecevit'in yanında defnedildi, Ecevit çifti yıllar sonra yeniden aynı kabirde buluştu.

Düzce Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanlığı ve İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Kıbrıs Fatihi Karaoğlan’ı 14. ölüm yıl dönümünde unutmayarak anma mesajları yayınladı.

DÜZCE BELEDİYESİ

"Türk siyaset tarihimizin en önemli isimlerinden birisi olan; devlet adamı, gazeteci ve şair Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının 14. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. #BülentEcevit"

CHP DÜZCE İL BAŞKANLIĞI

"3.Genel Başkanımız, Türk halkının "Karaoğlanı" ve ceketi ile gelip ceketi ile giden Eski Başbakanımız merhum Bülent Ecevit'i ölümünün 14.yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz."

YUNUS ÖZAY ER

"Bundan 14 yıl önce kaybettiğimiz, siyasi kimliğiyle, kişiliğiyle, yaşantısıyla memleketimizin unutulmaz kişiliklerinden bir tanesi olan vatansever insan Bülent Ecevit’i rahmetle anıyorum. İşte bazı insanlar anılırken siyaset hiç akıllara gelmiyor . Allah herkese böyle itibar nasip etsin"