AK Parti Düzce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarını yargıya taşıdı. CHP’nin geçtiğimiz günlerde yapılan 35.Olağan Kurultayında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı 'diktatör bozuntusu' sözü için Ak Partililer bireysel kamu davası başvurusu yaptı.

Başvuru için Düzce Adliyesine giden Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, meclis üyeleri ve partililer bizzat başvuruda bulundu. Adliye çıkışı Başkan Durmuş Arslan, basın açıklaması yaptı. Arslan konu hakkında “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında asılsız, mesnetsiz iddialarda bulundu. Bizde buna istinaden hem partilerin grup toplantısında Twitter’da yazmış olduğu hakaretlere karşı bireysel kamu davası açtık. Bütün başkanlarımız, yönetim kurullarımız, meclis üyelerimiz hatta Ak Parti’ye oy veren yüzde 52 seçmende buna katılıyor. Bununla ilgili olarak bizde Düzce Adliyesine gelerek kamu davası açtık. Şuanda 500 adet bireysel başvuru var. Bu sayı artacak.” şeklinde konuştu.

AK Parti Düzce İl, İlçe ile Belde Başkanlarının ortak kararı ile yapılan suç duyuru için yazılı açıklama yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin; “ Sayın Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı çirkin sözlü saldırı nedeniyle Seçim İşleri Başkanımız Avukat Sedat Özdemir aracılığıyla bir suç duyurusu metni hazırladık ve bu  dilekçeyi isteyen tüm vatandaşlarımıza ileterek suç duyurusunda bulunduk.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri sadece Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözler olmayıp aynı zamanda Cumhurbaşkanımızı seven ve gönül veren tüm vatandaşlarımıza yönelmiş sözlerdir. Siyasi taraftarlıktan öte devletin başı olan Cumhurbaşkanına yapılmış bu çirkin sözler, devlete ve millete yapılmış hakarettir. AK Parti Düzce teşkilatları olarak devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız” ifadelerinde bulundu.

Haber:Y.SEVER