Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, CHP hariç diğer muhalefet partilerine milli görüş ilkeleri çatısı altında ittifak kurma çağrısında bulundu.

Erbakan, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin ortak çalışmasını eleştirerek, bu mutabakatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olma planı bulunduğunu ifade etti.

‘Gelin milli görüş çatısı altında ittifak kuralım’

CHP hariç, diğer 5 parti liderlerine seslenen Erbakan, "O masadaki CHP dışındaki partilere çağrıda bulunuyoruz. Bütün bu yanlışlarınızdan ve yanlış pozisyonunuzdan dönün. Gelin milli görüş çatısı altında ittifak kuralım. Yaşanabilir Türkiye'nin, yeniden büyük Türkiye'nin kurulması için, dış politikada ABD'den, G20'den, Avrupa'nın peşinden koşmaktan kurtulup D60 projesi yürütmek, ekonomi alanında borç ve faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam odaklı bir ekonomi modeline geçmek, paylaşımda adalet, yönetimde adaleti tesis etmek, önce imtiyazlılar önce güçlüler demek yerine önce millet diyen bir iktidarın Türkiye'nin başına gelmesi için geliniz yeni bir ittifak kuralım.” dedi.

‘CHP'li bir cumhurbaşkanı getirme planına ortak olmayın’

Kılıçdaroğlu’nın cumhurbaşkanlığına karşı çıkan Erbakan, “Geliniz Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı yapma planına, 60 sene sonra ülkenin başına CHP'li bir cumhurbaşkanı getirme planına ortak olmayınız.” diye konuştu.

AA