Son seçimlerde yüzde 1'in altında oy alan Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Hak ve Adalet Partisi ile Adalet Partisi’nin 2019 seçimleri için ittifak yapacaklarını açıklamalarının ardından gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çevrildi. Hayalinde Demokrat Parti, Saadet Partisi gibi partilerle ittifak yapmak olduğunu söyleyen Akşener, CHP ile ittifak ihtimaline kırmızı ışık yaktı.
 
İYİ Parti’nin çizgisi, ilkesi ve kırmızı çizgileri olan her siyasi partiyle görüşmesinin doğru olduğunu belirten Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, şuanda bir takım partilerle görüşmeler yapıldığını söyledi.
 
BİR TAKIM PARTİLERLE GÖRÜŞMELER VAR”
Katırcıoğlu, “Şuanda İYİ Parti’yle bir takım siyasi partilerin görüşmeleri var. Bu görüşmelere demokraside mutlaka olacaktır. Ancak İYİ Parti’nin kuruluş felsefesi Cumhuriyetin ilkeleri üzerine oturtulmuştur. Bu nedenle Türkiye siyasetinde çizgisi, ilkesi ve kırmızı çizgileri olan her siyasi partiyle genel merkezin görüşmesi doğrudur. Ancak genel merkezin yapmış olduğu bu görüşmelere bizim buradan bir yorum getirmemiz, doğrudur veya yanlıştır ifadesi koymamız mümkün değil. Saadet Parti’siyle bir görüşme yapıldı. Saadet Partisi Türkiye’ni en köklü siyasi partilerinden bir tanesidir. Çizgisinden asla vazgeçmemiştir. Çizgisinden vazgeçenler bugünkü iktidarda olanlardır. Bundan dolayı Saadet Partisi’yle İYİ Parti’nin görüşmelerinin sonucunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz” dedi.
 
Katırcıoğlu, CHP ile olabilecek bir ittifak görüşmesinde İYİ parti’nin felsefe ve çizgilerinin ön plana çıkarılacağın belirtti.
 
CHP İLE İTTİFAK OLABİLİR Mİ?
Katırcıoğlu, “CHP’yle yapılan görüşmelerde tabii ki İYİ Parti’nin kuruluş felsefeleri, çizgileri ön plana çıkarılacaktır. Toplumun hassasiyetleri ön plana çıkarılacaktır ve ona göre bir karar alınacaktır” dedi.
 
TÜRKİYE’DE BEKÂ SORUNU YOKTUR, KOLTUK SORUNU VARDIR”
Katırcıoğlu, “Türkiye’nin beka sorunu yoktur. Türkiye’nin koltuk ve sandık sorunu vardır” diyerek koltuk ve sandık problemi yaşayacaklarını düşünenlerin ittifaklar yolunu açtığını kaydetti. Katırcıoğlu, Türk milletinin sandığa gittiği zaman Türkiye’nin bekası diye koltuk bekası olanlara sandıkta gereken dersi vereceğini ifade etti.

Haber: A. SARI