Seçim sürecine girdik.
Partiler adaylarını açıkladı. Düzce’ye ve ülkeye hayırlı olsun.
Seçim zamanında her vatandaş fikrini beyan edip tahminlerde bulunur.
Bizde sıradan vatandaş olarak fikrimizi tahminlerimizi seçime 70 gün kala paylaşalım istedik.
Düzce merkezde gerek mahalli gerekse yerel seçim sonuçlarına bakarsak AK Parti’nin Adayı Faruk Özlü seçimin favorisi gibi görünüyor. Çok büyük bir olasılıkla olağanüstü bir gelişme olmazsa 31 Mart’ta Özlü, Düzce’nin belediye başkanıdır.
Bu benim fikrim ve tahminim. Ama bir gerçek var ki Özlü’nün seçilmemesi için muhalefetin değil inanmayan coşku duymayan partililerin vurdumduymazlığı etken olacaktır.
Özellikle yaşanan tasfiye sürecinde kozunu Özlü üzerinden paylaşmak isteyen partililer seçimde Özlü’nün imtihanı olacak.
MHPAdayı Erdoğan Bıyık tabandan gelen, esnaflığı ve halk dilindeki kabul gören haliyle seçimin Özlü ile birlikte potada olan adayı. Hepsinden önemlisi önce seçileceğine kendisi inanmış. İşin can alıcı ayrıntısı ise MHP il başkanı başta olmak üzere tüm partililer seçimi kazanacaklarına gönülden inanmışlar. İnanmak başarmanın yarısı olduğuna göre ciddi yol almışlar.
Ömer Küçük ise bir var olup bir yok oluyor. İlk günlerdeki seçim heyecanı ve toplumdaki coşkuyu borsa gibi standart bir grafikte tutamıyor.
Akçakoca’da 2014 yılının rövanşı alınacak.
Cüneyt Yemenici’nin kazandığı seçim de Okan Yanmaz seçim sonuçlarına itiraz etmiş ancak sonuç alamamıştı. Fikret Albayrak üçüncü parti olmuş oylarının büyük kısmı AK Parti’ye gitmişti.
Şimdi CHP’nin adayı ve İYİ Parti’nin desteği ile şu an 6000 oy sınırı ile Fikret Albayrak Akçakoca’daki seçimlerin en büyük favorisi konumunda.
MHP Adayı Okan Yanmaz ile AK Parti’nin Adayı Cüneyt Yemenici ise seçimi kazanma yarışında birbirleriyle mücadelede ederken Albayrak’ın değirmenine su taşıdıklarını unutmuş haldeler.
AK Parti’nin sorunsuz seçimi kazanabileceği yer Düzce Merkez, Yığılca, Çilimli, Cumayeri olarak görülüyor.
Gümüşova’da Ahmet Azap ile Muharrem Tozan arasında geçmesi düşünülen seçimin favorisi MHP Adayı Muharrem Tozan olarak görülüyor. Azap’ın su meselesinde biçare kalması ve belediyeye ait mülkleri selden çıkarması seçimde en büyük riski olarak görülüyor.
Kaynaşlı’da AK Parti Teşkilatı’nın istifası ile başlayan süreç Belediye Başkan Adayı Erol Bayraktar’ın elini güçlendirse de MHP’nin Birol Şahin gibi bir isimle sahaya inmesi seçimin ortada olduğunun en bariz göstergesi oldu. Kaynaşlı’da seçim tabiri caizse bıçak sırtında. Erol da kazanabilir Birol da. 2014 yılında 484 oy farkın 2019’da rövanşı olacak.
Beldelerde durum o kadar iç açıcı değil.
Beyköy beldesinde MHP’den gelen Osman Kılıç partisinin istifa eden Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demirci’nin MHP’den aday gösterilmesinden sonra emanet aldığı oyları aslına iade etmek gibi bir çıkmaza girmiş durumda. Beyköy beldesinde seçim MHP Adayı Mustafa Demirci ile AK Parti Adayı Osman Kılıç arasında şu an fifti fifti denilecek oranda.
Boğaziçi’nde durum farklı değil. Mevcut Başkan İbrahim Ercan ile MHP Adayı İlyas Danış seçimde sonuç alacak iki isim. İlyas Danış’ın Belediyecilik tecrübesi ve MHP İl Başkanı ile Merkez ilçe başkanının Boğaz’dan olması seçimin en büyük favorisi olduğunu gösteriyor.
Düzce’de seçim Merkez ve Akçakoca hariç tüm ilçelerde MHP ile AK Parti arasında geçecek.
Durum onu gösteriyor ki 2014’teki on sıfırlık beklenti hayal olmaktan öte gidecek gibi görünmüyor.
2001 seçimlerinde oyları yüzde 30’lardan yüzde 1.5 seviyesine inen DSP ekonomik krizden nasibini almıştı.
Ülkede yerelde ciddi bir ekonomik sıkıntı var.
AK Parti’nin ve iktidarın en büyük rakibi ekonomi.
İkinci büyük rakibi de beş yıl belediye başkanlığı yapıp seçilme derdine düşen başkan adayları. Bu derdi beş yıl düşünmeden, dertlenmeden makamda keyif çatıp çözüm üretemeyen halka dokunamayan başkanlar.
Dedik ya kimse on sıfır hayali kurmasın.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ