AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, son günlerde partisinde yerel seçim ve adaylık sürecinde çıkan haberlere düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. Kaşıkoğlu öncelikle il genel meclisi üyeliğine kesin gözüyle bakılan Kenan Üstünel, Selahattin Esen ve Cahit Aydın’ın üyeliği için kimseye verilmiş bir sözünün bulunmadığını belirtti.

 

KİMSEYE VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ YOK

 

Kaşıkoğlu, “İl genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin isimlerin belli olduğu ve açıklanmasının kaldığı, netleştiği gibi asparagas haberler yapıldığını görüyoruz. Birilerinin AK Parti'ye adaylığı engelleme gibi bir çaba içinde olduğunu görüyoruz. Hiç kimseye ne belediye meclisi ne il genel meclisi ne de belediye başkanlığı adaylıklarında verilmiş bir sözümüz yoktur. Aday adaylığı ile ilgili süreç devam etmektedir. “Benim adım garanti” şeklinde söylemlerin hiçbiri doğru değil. Şuanda kimsenin genel merkezden ya da yukarıdan herhangi birinden garanti alması söz konusu değil.” dedi.

Bir gazete MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ı kaynak gösterek AK Parti İGM Grup Başkanı Ayhan Hacıislamoğlu’nun bir muhtardan para istediği, bunun telefon görüşmelere takıldığı ve bu nedenle gözaltına alındığı iddialarına yer verilmişti. Basın toplantısında haberi yalanlayan Kaşıkoğlu, MHP İl Başkanını iddiaları ispat etmeye davet etti.

 

İSPAT EDEMEZSE NAMERTTİR

 

Kaşıkoğlu, “MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın AK Partili bir il genel meclisi üyesinin bir muhtardan para istediği, bunun telefon dinlemesine katılarak gözaltına alındığı, bu meclis üyesinin AK Parti yöneticiler tarafından karakoldan alındığı şeklinde duyumlarına dayanarak manşete taşımış. AK Parti'yi karalamak adına çaba içinde olduğunu ifade etmek isterim. Ne şikayet ne soruşturma hiçbirinin doğru değil. Bu haberlerle AK Parti'de sıkıntılar yaratarak içini karıştırmak istendiğini ifade etmek istiyorum. Abdullah Danışmaz’ın bunu ispat etmeye davet ediyoruz. Eğer bu iddiası duyumlara dayanıyor ve ispat edemiyorsa kendisini namert ilan ediyoruz. Eğer bu basın yayın organına bir şey söylemediyse de gerekeni yaparak yasal yollardan suç duyurunda bulunmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Belediye başkan aday adaylığı ile ilgili olarak resmi hiçbir müracaatın bulunmadığını ifade eden Kaşıkoğlu, en az 7 adaydan başvuru beklediklerini söyledi. Kaşıkoğlu, AK Parti'den belediye başkanlığına bir kez daha aday adaylığını koyacağını açıklayan Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le arasında buzların hala daha erimediği yönündeki iddialara da şöyle cevap verdi:

 

BELİRLEME YETKİSİNDE DEĞİLİZ

 

“Mehmet Keleş Düzce’de bizim belediye başkanlığı yapan başarısı halkımız tarafından görülmüş ancak bir dönem daha genel merkez tarafından yapılan tespitler sonucunda aday gösterilmemiş. Düzce’nin değişim ve dönüşümüne damga vuran arkadaşlarımızdan biri. Basında ısrarla Mehmet Keleş’le il başkanı arasında soğuk rüzgârlar esiyormuş, adaylığına karşı çıkıyormuş gibi gösterilmesine neden gayret ediliyor anlamıyorum. Keleş, diğer aday adaylığı gibi ismini açıklayacak biri. Yakında da açıklayacak. Biz ısrarla hiçbir aday adayının ne önünde ne de arkasında olacağız. Ne aleyhinde ne de lehinde bir çalışma içinde olmayacağız. Bunu belirleme yetkisinde değiliz, biz teşkilat olarak sadece görüşümüze beyan edeceğiz.”

 

TELEFON MÜSAİT DEĞİLDİ, MESAJ YOLLADIM

 

Kaşıkoğlu, AK Parti'nin bayramlaşma töreninde  aday adaylarına sert uyarılarda bulunduğu konuşmasındaki Keleş’i hedef aldığı ve sünnet düğününe de davet etmeyerek aralarındaki soğukluğun gün yüzüne şeklindeki yoruma da açıklık getirdi.

 

Kaşıkoğlu, “Onu sünnete davet etmediğim söyleniyor, peki benim onun düğününe gitmem ne anlam taşıyor. Kendisini sünnet düğünüme telefonla davet ettim. Telefon müsait değildi, mesaj yoluyla gönderdim. Neden gelmedi ya da katılmadı bilemem. Bizim il danışmanımız, faaliyetlerimizde var. Mehmet Keleş şuanda kamu çalışanı ve memurdur. Onun siyaset yapabilmesi için 1 Aralık'ta istifa etmesi gerekiyor. Mehmet Keleş’le Metin Kaşıkoğlu arasında onun arasında hiçbir problem yoktur. Genel merkez yapacağı çalışmalar sonucu gönderirse onun arkasında sonuna kadar çalışacağımız ifade etmek isterim. Bu Selahattin Aydın, İsmail Bayram, Mehmet Keleş, Mustafa Yılmaz, Mustafa Kesin için de böyle. Bayramlaşmadaki konuşmam da “AK Parti beni aday göstermediği takdirde ben bağımsız aday olurum” diyorsa aday adayı olmasın diyorum.” dedi.

Kaşıkoğlu, kendisinin belediye başkanlığı adaylığı için genel merkez safında bir çabasının olmayacağının altını çizdi ancak genel merkezinin aday göstermesi halinde karşı çıkmayacağını belirtti.

 

VARSIN ORADAN VETO YİYEYİM

 

Kaşıkoğlu, “Ben belediye başkanı olacağım diye ne partimden istifa edeceğim, daha bir buçuk yıl önce başbakan tarafından il başkanlığı için görevlendirilirken kendiliğimden çıkıp belediye başkanlığı için istifa etmeyi nezaketsizlik olarak görürüm. Ama başbakan ya da genel merkez derse aday adayı olmanı isterlerse bu idareye itiraz etmem söz konusu olmaz. Ben kesinlikle aday adayı olacağım diye yola çıkmayacağım. Bu anlamda genel merkezde bunun çabası içinde olmayacağım. Varsın oradan veto yiyeyim.” dedi.

 

 

İSPAT ETMEYEN ŞEREFSİZDİR

 

Kaşıkoğlu kendisinin de adının geçtiği telefon anketi ile ilgili de konuştu.
Kaşıkoğlu, “Bir gazeteci benim yaptırdığımı söylüyor. Bu iddiayı ispat etmeyen şerefsizdir. İddiaları ispat etmek gerekir. Asla telefon anketi yapmam söz konusu değil. İddiaların gerçeklikle alakası olmadığını söylemek isterim.“ şeklinde konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR