“KİMSEYİ KASTEDEREK KONUŞMADIM”

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu kongre tarzında geçen AK Parti bayramlaşma töreninde yaptığı konuşma hakkında açıklamalarda bulundu. Kaşıkoğlu kimseyi hedef almadığını genel bir konuşma yaptığını söylerken, bir kalıp çizdiğini ve isteyenlerin kendini çizilen bu kalıba koyabileceğini söyledi.

Kaşıkoğlu “ Konuşmada kimseyi kastetmedim öyle olsaydı isimde verirdim. Kimseyi kastederek konuşmadım. Konuşmayı özellikle şunun üzerine oturtmaya çalıştım. Bundan önce bir çok seçim yaşadık. İktidar partisi Düzce için çok büyük bir parti. Yüzce yetmişe yakın oy alan bir kesim olduğu için aday adaylıkları müracaatında da aldığı oy oranı ile orantılı aday adaylığı gündeme geliyor. Geçmiş seçimlerde şöyle bir sıkıntı yaşadık. AK Parti'den aday adayı olup aday seçilemediği takdirde bir başka partiye gitmek, çalışmak, bir başka partiden şansımı zorlayabilir miyim algısı var. O gün ifade etmek istediğim buydu. Eğer ben varsam AK Parti var diyen, ben yoksam yok diyen, bu biri için söylenmiş değil bu kalıba kim giriyorsa herkes kendini bu kalıba koyabilir. Ben bir çerçeve çizmek istemiştim. Bir belediyeye beş arkadaşımız başvurabilir ama biri seçilir, diğer adaylar niye ben değil diye başka arayışlara girmemelidir. Kendi adaymış gibi çalışmalı. Söylemek istediğim buydu. Başka partiye gidebilirim diyen kim varsa bence onlar aday olmasın” şeklinde konuştu.

Metin Kaşıkoğlu bayramlaşma töreninde yaptığı konuşma ile kimseyi hedef almadığını genel bir açıklama yaptığını da söylese de Mehmet Keleş'i sünnet törenine davet etmediği öğrenildi.


ÖZEL İDARE İÇİN ACELEMİZ YOK

Düzce İl Özel İdaresi'ndeki Genel Sekreter ataması krizi hakkında da konuşan Kaşıkoğlu, atama noktasında acele etmediklerini söyledi. Bilindiği gibi Kenan Üstünel'in emekliliğinin ardından İl Özel İdareye hala Genel Sekreter ataması yapılmadı. Bu durum kamuoyunda tepki ile karşılanırken AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun atama konusunda acele etmeyeceklerini ve uzlaşı ile atama yapılacağını açıkladı.

Kaşıkoğlu “ İl Özel İdarede şu anda acele etmiyoruz. Zaten işler belli bir düzende yürüyor. Yazın devam eden çalışmaların sekteye uğramaması için mevcut düzenin planladığı şeklinde devam ediyor. Süreç içerisinde bir mutabakatla bir adayın üzerinde uzlaşılacak ve il özel idareye genel sekreter atanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Haber; M.YILMAZ