Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, parti il binasında basın mensuplarının karşısına geçerek gündemi değerlendirdi.

“‘Devrim’ 129 günde üretildi, iktidar 15 yıldır üretecek!”
Yerli otomobil çalışmalarına atıfta bulunan Mertol, Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan ‘Devrim’i hatırlatarak şöyle konuştu:

“Yerli otomobil tartışmalarıyla ilgili 1960 yılında bir babayiğidin Türkiye'nin kendi otomobilini motoruyla birlikte üretebileceği fikrini gündeme getirerek, mücadelesini vermiştir. 4 tane Devrim otomobili motoruyla her şeyiyle sıfırdan 129 günde üretildi. Bu iktidar 15 yıldır yerli otomobil üretecek. Yerli otomobilimiz yollarda, milli uçağımız semalarda, diye en az 3 seçim geçirdi. İnsan ister istemez bu da acaba bir seçim propagandası mı demekten kendini alamıyor. Biz her şeye rağmen iyi niyetimizi korumak istiyoruz. İnşallah bu da daha öncekiler gibi seçim yatırımı değildir. Unutmayalım ki, motor önemli ama araba sadece motordan ibaret değil."

“Bize her alanda babayiğitler lazım”
"Türkiye'nin sadece yerli otomobil konusunda değil her alanda bir baba yiğide ihtiyacı var." diyen Mertol, belediyelerin ödediği faiz miktarlarının israf olduğunu belirterek, şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye'nin istifa eden belediye başkanlarını konuşmaktadır ama belediyelerin borçlarını ve faize ödedikleri paraları konuşmamaktadır. Sayıştay raporlarına göre 2016 yılında sadece belediyelerin faize ödediği paranın 3 Milyar TL, Ankara Belediyesi bir yılda 174 milyon TL, Bursa 170 milyon TL, İstanbul 91 milyon TL faiz ödemiş. Genel bütçeden faize ödenen para ise 57,5 milyar lira. Bu rakam 2018'de 71 7 milyar TL'ye, 2019'da 85 milyar TL'ye, 2020 de ise 96 milyar TL'ye çıkacak. Bu rakamlar hükümetin bütçe raporunda var. Bize ülkeyi faiz batağından kurtaracak bir baba yiğit de lazım. Havuz sistemini kuracak, yolsuzluk ve israfı bütünü ile önleyerek, denk bütçe yapacak bir baba yiğit de lazım. Hiç şüpheniz olmasın ki, b baba yiğit Saadet Partisi'dir."

“Baraj kalkmalı”
Saadet Partisi Birkan Mertol ayrıca seçim barajının ortadan kalkması gerektiğini belirterek, “Yüzde 1 alan da meclise girmeli. Seçim barajı istikrar için vardı. Ama temsiliyette adalet daha önemlidir" dedi.

“Eski yapıların izolasyonlarının yapılmasında vatandaşa kolaylık sağlansın”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı hava kirliliğini ortadan kaldırmak adına yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Mertol, “Bir konuyu da hatırlatmak istiyorum doğalgaz kullanımı yaygın hale gelirken eski yapıların izolasyonlarının yapılması konusunda da vatandaşa kolaylık sağlanmalı devlet olarak faizsiz kredi verilmelidir. Bu yapılmaz ise vatandaş doğal gaz faturası altında ezilecektir.” diye konuştu.

“İsmail Bayram döneminde bu şirketler borçsuz hale gelmişti”
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu’nun Düzce Belediyesi şirketleri olan YEYPAŞ ve İNTAŞ’tan maaş alanları aldıkları maaşlarla birlikte ifşa etmesine ilişkin konuşan Mertol şöyle konuştu:

“Bir haftadır Düzce, Sayın Ercan Katırcıoğlu Beyin bankamatik memurları ve fahiş maaşlarla ilgili açıklaması ile çalkalanıyor. Buradan bir daha soruyoruz, YEYPAŞ VE İNTAŞ şirketleri Düzce’miz için olmazsa olmaz mıdır, buralar belediyenin arpalığı mıdır? Geçmişte ödenen bu haksız maaşlarla ilgili tanzim yoluna gitmek için hukuki ve idari bir süreç başlayacak mıdır? Bu şirketlerle ilgili 6 ay evvel bir basın açıklaması yapmış ve şunu söylemiştik: İsmail Bayram döneminde bu şirketler borçsuz hale gelmişti, maalesef yine durumlarının kötü olduğu görünmektedir.”

“Başkanı tasarruf yapmaya davet ediyoruz”
Mertol, Düzce Belediyesi’nce kiralanan 85 aracın bedelini israf olarak değerlendirerek, “Sayın Başkanı konuyla ilgili tasarruf yapmaya davet ediyoruz. Araçlarda resmi plaka olmaması bu israfı arttırmaktadır.” dedi.

“Halkın kullanımına açın da piknik yapalım”
Son olarak mahkeme sürecinin devam ettiği bilinen İnönü Parkı’nda bir gelişme olmadığını belirten Mertol, “Tesis bu şekilde durdukça belediye kazancından kaybetmektedir. İhale yapılmayacak ise halkın kullanımına açın da gidip piknik yapalım.” şeklinde değerlendirdi.

Haber: Ö.YILMAZ