“Halkoylaması değil, dayatma!”
Anayasa Değişikliği Referandumu’na yönelik Türkiye genelinde ‘Neye evet, neye hayır’ başlığı altında 41 ayrı konferans düzenleyen İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, Öncü TV Ana Haber’de 18 maddeyi değerlendirdi. 18 maddelik anayasa değişikliği için çok yalan söylendiğini ifade eden Kocasakal, halkoylaması ile değil bir dayatma ile karşı karşıya kalındığını belirtti.

15 yıldır neyi istediler de yapamadılar
15 yıldır çok güçlü bir tek parti iktidarının Türkiye’de var olduğunu kaydeden Kocasakal, hükümetin her istedikleri yasayı çıkardığını aktararak, “15 yıldır neyi istediler de yapamadılar? Bir ülkeyi bölmek ve parçalamak isteseniz, bunu o ülkede kurumlar, denetimler, sigortalar varsa ve karar verme mekanizması çok kişideyse mi yaparsınız? Yoksa bu saydığım hususları tek bir kişi de mi toplasanız daha kolay yaparsınız?” sorusunu yöneltti

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Amerikan CIA projesi”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Amerikan CIA projesi olduğunu bildiren Kocasakal, konuya ilişkin şunları söyledi:
‘22 ülkenin sınırları değişecek demişti’ dönemin Amerika Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice. Bunlardan biri Türkiye. Geçtiğimiz aylarda Devlet Başkanı gibi karşıladıkları Barzani’nin televizyonunda Türkiye’nin Malatya’dan sonrası yok. İllerimiz Büyük Kürdistan’ın içerisinde gösteriliyor. Proje yetkileri ve gücü tek bir kişi de toplayıp tek kişi üzerinden Türkiye’yi teslim alma projesidir. Saddam tek adamdı. Saddam üzerinden Irak’ı bitirdiler. Diğer taraftan Kaddafi üzerinden aynı şekilde.”

“Bir kişinin nasıl 80 milyona hükmedeceğinin sistemidir”
AK Parti’nin ‘Halk kendi devletini kuruyor demek devlet yıkılıyor demektir’ sloganına değinen Kocasakal, sunulan sistemin hükümet sistemi değil hükmetme sistemi olduğunu vurgulayarak, “Bir kişinin nasıl 80 milyona hükmedeceğinin sistemidir. Bu sistemle millet kendi kendini yönetmekten çıkıyor. Tek bir kişi patron olup 80 milyon tebaa haline geliyor.” diye ifade etti.

“Ülke kararname adı altında kralname ile yönetilecek”
Kocasakal, ‘Ülke kararname adı altında kralname ile yönetilecek’ açıklaması yaparak, “’Vesayet kaldırılıyor’ denilerek tek bir kişinin 80 milyon üzerindeki vesayeti kuruluyor. Türkiye’ye küresel bir tuzak kuruluyor. Bütün yetkiler tek bir kişide toplanıyorsa bugün Dünyanın en güçlü ülkeleri Uganda, Mozambik gibi ülkeler olması gerekir.” şeklinde konuştu.

“Kağıt üzerinde bir denetim varmış gibi gösteriliyor ama fiilen imkansızlaştırılıyor”
Vatandaşların sandıkta tercih yaparken göz önünde bulundurması gereken hususları bildiren Kocasakal, seçmenin neye göre hareket etmesi gerektiğini şöyle ifade etti:
“Sandık başına gidildiğinde bir kişiye duyulan sevgi ya da nefretle oy verilecek bir durum yok. Çünkü vebal çok büyük. Burada sadece Türkiye’yi düşünerek hareket etmelidir. Kağıt üzerinde bir denetim varmış gibi gösteriliyor ama fiilen imkansızlaştırılıyor. Halkoylamasında evet demek Türkiye’nin parçalanmasına, federasyona götürülmesine ve Büyük Kürdistan’a evet demektir.”

Evet demek 15 Temmuz’da başarılamayan darbe girişimini tamamlamak anlamına gelecek
15 Temmuz Darbe Girişiminin arkasında Amerika olduğunu savunan Kocasakal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için iddialı açıklamalarda bulundu. İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, “FETÖ bağımsız bir yapı değil. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin isim babası Fetullah Gülen’dir. 30 Mart 1997 tarihli Zaman Gazetesi’ne bakarsanız net biçimde görürsünüz. Darbe girişiminin arkasında Amerika var. Sistemi isteyen Amerika ve Avrupa Birliği’dir. Burada evet demek 15 Temmuz’da başarılamayan darbe girişimine evet demek ve tamamlamak anlamına gelecek.”