Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, 24 Temmuz sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu nedeniyle bir açıklama yaptı. 

“Operasyon büyük önem taşıyor”

Terör şebekelerinin son günlerde ülkemizde yapmış olduğu katliamlar karşısında Türk milletinin büyük kayıplar yaşadığını ifade eden MHP İl Başkanı Yılmaz, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Farklı isimlerle faaliyetlerini yürüten  terör çetelerinin temel amacı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütünlüğünü yok etmek ve Türk milletinin iradesini ele geçirmektir. 24 Temmuz sabahı Türk Silahlı  Kuvvetleri'nin Suriye sınırından geçerek başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu, sınır ötesinden sızan teröristlerin önüne geçilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. 15 Temmuz sürecinden sonra moral ve motivasyonu düşen ordumuzun başarılı bir sınır ötesi operasyon gerçekleştirerek, dünyaya gücünü tekrar ispat etmesi de operasyonun ayrı bir kazanımı olmuştur.” 

“Cezasız kalmayacağını gösterdi”

“Fırat’ın batısı daha önce de belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kırmızı çizgisidir.” ifadesinin kullanan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bölgede Türkiye aleyhine çalışan terör şebekelerinin, devletimiz tarafından yapılan uyarılara kulak asmadan gerçekleştirdikleri ihlaller, Fırat Kalkanı Operasyonu ile cezasız kalmayacağını göstermiştir. Sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde bu gibi yapılara karşı başlatılan her mücadele kararlı şekilde sürdürülmeli, DAEŞ, YPG ve PKK militanlarının kökü kazınana kadar da devam ettirilmelidir. Devletimizin bu kapsamda aldığı her karar milletçe desteklenmektedir. Fırat Kalkanı Operasyonu'nun emir komuta kademesinde görev alan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına başarılar dileriz.”

Haber; C. ÜSTÜNER