"Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen Ak Parti Cumayeri İlçe Kongresi'nde Divan Başkanı olarak görev alan Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın sergilediği tutumu eleştirdi. Koloğlu, 2009'da yapılacak olan yerel seçimlerde Cumayeri Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladığı için kendisine bu tutumun sergilendiğini iddia ederek, “ Mücadelem sonuna kadar sürecek.” şeklinde konuştu.

"Bu tutum antidemokratik bir davranış."

Koloğlu, düzenlediği basın toplantısında kongrede divan başkanlığı görevini üstlenen Milletvekili Erbay'ın konuşması esnasında sözünü yarıda keserek kendisini konuşturmamasını kınadığını ve bunun antidemokratik bir davranış olduğunu söyledi.

"Kongrede 3 önemli olay gerçekleşti."

Kongrede 3 önemli olay gerçekletiğini vurgulayan Başkan Koloğlu, “ İlki Cumayeri Belediye Başkanı olarak yapmam gereken konuşmanın yarıda kesilmesi, ikincisi kongrede aday olan ve tekrar seçilen ilçe başkanı Muhammer Arslan'ın benim hakkımda aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunması, üçüncüsü ise İl Başkanı Fevai Arslan'ın bu açıklamalar karşısında sessiz kalmasıdır.” ifadelerini kullandı.

"Demokrasinin gereklerine aykırı hareket edildi."

Ak Parti'nin Cumayeri kongresinden önce Yığılca ve Gölyaka kongrelerinin yapıldığını hatırlatan Koloğlu, “ Özellikle Gölyaka kongresinde dakika tuttum, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik tam 25 dakika konuştu. Fakat Cumayeri kongresinde benim konuşmam gündeme bile alınmadı. Divan Başkanı Celal Erbay'a bu durumu ilettim ve söz istedim. Bana en fazla 5 dakika verebileceğini söyledi ve kendisini zor durumda bırakmayacak şekilde bir konuşma yapmam doğrultusunda söz aldım. Konuşmam sırasında her Belediye Başkanı gibi icraatlarımdan bahsettim ve bu belli bir süre aldı. Yapılan icraatlardan gurur duymaları ve konuşmamı sonuna kadar dinlemeye tahammül etmeleri gerekiyordu. Ama kongrede sözüm kesilerek demokrasinin gereklerine aykırı hareket edilmiştir. Bunu yapan kişi kim olursa olsun kınıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

"Başkanlığımı açıkladığım için böyle davranıldı."

2009 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumayeri Belediye Başkanlığına tekrar aday adayı olduğunu açıklaması dolayısıyla böyle bir antidemokratik tavırla karşılaştığını öne süren Koloğlu, tekrar Belediye Başkanı olabilmek için mücadelesinin sonuna kadar süreceğini vurguladı.

Cumayeri halkını olumsuz etkileyecek bir davranışı bugüne kadar sergilemediğinin de altını çizen Koloğlu,” Bugüne kadar hırsızlığa, çalıp çırpmaya izin vermedik, vermeyeceğiz de. Böyle insanlara da asla göz açtırmayız. Demek ki buna izin vermemiz bazılarının hoşuna gitmedi ki yerel seçimlerin yaklaşmasıyla Koloğlu ve ekibini tasfiye etme süreci başladı” dedi.

Olay için müfettiş görevlendiriliyor.

Koloğlu ayrıca Ak Parti Genel Merkezi'ne kongrede yaşanan olaylar hakkında rapor halinde bilgi verdiklerini belirterek, “Konunun araştırılması için müfettiş gönderilmesini ve olayın araştırılmasını talep ettim. Yapılacak araştırmanın sonucunda zafer kazanacağımıza inanıyorum.” diyerek konuşmasına son verdi.