Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında geçen ve Başbakan'ın görevini bırakma kararını açıklamasıyla noktalanan kritik görüşmeden çıkan olağanüstü kongre nedeniyle yerelde de hareketli günler yaşanmaya başladı. 22 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi öncesi gerçekleşen Düzce İl Divan Toplantısı'nda sürece ilişkin görüşler kamuoyuna yansıdı.

“Birlik ve beraberliğimizi hiçbir odak bozamayacak”

Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında sorunlar olduğu ve yönetici atama yetkisi devri ile krizin zirveye ulaştığı yorumları yapılan görevi bırakma hazırlığı ve kongre süreci için AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Birlik ve beraberliğimizi hiçbir odak bozamayacak.” sözleri ile partililere bölünme olmaması gerektiği mesajı verdi. Bu açıklama, gündeme sürpriz şekilde düşen bu gelişme karşısında olası parti içi muhalefet ve bazı çevrelerden yapılan yorumlara karşı tabanın dikkatli olması istendiğini düşündürdü.

“Huzursuzluk çıkmadan atlattık”

Toplantının en dikkat çeken söylemlerine ise milletvekilleri adına söz alan Fevai Arslan imza attı. Belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları, İGM ve belediye meclisi grup başkanvekilleri ve il yönetim kurulunun hazır bulunduğu toplantıda yeni süreç hakkında bilgi veren Arslan, AK Parti'de hizmetin bayrak yarışı şeklinde olduğunu belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 22 Mayıs'ta yapılacak olan 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de bayrağı yeni genel başkana teslim edeceğini anımsatan Arslan, bu durumu AK Parti’nin kişilere bağlı olmadığının bir kanıtı olarak yorumladı. Arslan, “Bu geçiş sürecini huzursuzluk çıkmadan atlattık. AK Parti'de hiyerarşi sistemi uygulanır ve biz büyüklerimiz ne düşünürse ona uyum sağlarız. Sizlerin de dedikodu mekanizmalarına mahal vermeden çalışmalarınızı adalet terazi şaşmadan yapmanızı istiyoruz. Bizler uyum içinde çalışıyoruz ve bu uyumun da bozulmasını istemiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Özel toplantıya değinmedi

Bilindiği gibi Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin sabahında cumhurbaşkanı tarafından Beştepe'deki kulliyede verilen kahvaltının davetlileri arasında yer alan Arslan, muhtemel Başbakan adayları ile birlikte Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. AK Parti MYK Toplantısı'nın yapıldığı anlarda devam eden bu görüşmenin rutin bir görüşme olduğu belirtilse de zamanlaması nedeniyle farklı yorumlara zemin hazırlamıştı. İl başkanlığından milletvekilliğine gelen ve uzun süredir partiye hizmet veren bir isim olmasına bağlı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın görüşen isimlerden olduğu bilinen, Düzce Milletvekili Arslan,  il divanının basına açık bölümünde, kamuoyunda merak konusu olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bu özel toplantıya değinmeyi tercih etmedi.

HABER;C.ÜSTÜNER