AK Parti’de kongre süreci çok daha heyecanlı bir hal almaya başladı. Kasım ayında yapılacak AK Parti Düzce 7. Olağan İl Başkanlığı Genel Kurulu öncesi yine bilindik isimlerin yanı sıra tekrar aktif göreve gelmek isteyenler genel merkezde kulis faaliyetleri için adeta atağa geçti.

Her kongre öncesi ismi geçenler

Daha önce isimlerini gündeme getirdiğimiz eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu, AK Partili Gölyaka eski Belediye Başkanı Nihat Çelik’in oğlu Kayyum Cihat Çelik, Anavatan Partisi’nde uzun yıllar önemli görevlerde yer aldıktan sonra AK Parti saflarına geçen Erkan Seçkin, eski İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın ve mevcut İl Başkanı Mustafa Keskin’in destek arayışına devam ettiği şu günlerde sessizce ‘İl başkanlığı yarışında ben de varım’ diyen partinin önemli isimleri karda yürüyüp iz bırakmamak için yoğun çaba harcıyor.

Fevai Arslan yeniden sahnede

2006-2011 yılları arasında 2 dönem AK Parti Düzce İl Başkanlığı yapan ve ardından 3 dönem Düzce’yi parlamentoda temsil eden Fevai Arslan’ın adı tekrar il başkanlığı için telaffuz ediliyor.

Destek arayışı başladı

Bilindiği gibi teşkilatlar içerisindeki Keskin’i destekleyenler ve desteklemeyenler olarak iki grup oluşurken, Mustafa Keskin’in yöneticiliğini beğenmeyenler, alternatif başkan arayışına girdi. Bundan haberdar olan partinin ağır toplarından Fevai Arslan, yakınındaki isimler aracılığıyla “Partimizin eski güçlü günlerine dönmesi için Fevai Arslan formülü şart” görüşünü yaymaya başladı.

Diğer taraftan her seçimde adı geçen partililerin Ankara’da etkin olamayacağı üzerinde duran Fevai Arslan’cılar, göze batmadan günden güne destekçilerini arttırıyor.

Genel merkezde yoğun istişare

Aynı şekilde hem il başkanlığı hem de vekillik görevleri nedeniyle AK Parti Genel Merkezi’nde önemli bir ağırlığı olan Arslan’ın il başkanlığı makamına yeniden oturmak hedefiyle üst düzey isimlerle sık sık istişarelerde bulunduğu kulaktan kulağa yayılıyor.

Vekiller kimin yanında?

Arslan sürprizi karşısında tutumları merak konusu olan AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir’in Sinan Aydın’ı, Fahri Çakır’ın ise tam destek vermese de Mustafa Keskin’in yanında yer aldığı biliniyor.

Özlü’den Arslan’a yeşil ışık

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise yakın zamanda BELTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak belediye bünyesinde görev verdiği Fevai Arslan’ın tecrübe ve deneyimleri ile il yönetiminin başına gelmesinin partiye yarar sağlayacağını sıkça dile getiriyor.

Yeni bir talipli daha var: İsmail Çakmak

1 aydan az bir süre sonra yapılması planlanan il kongresi öncesi AK Parti’de yaşanan bu baş döndürücü gelişmelere her geçen gün bir yenisi eklenirken, iş dünyasının yakından tanıdığı MÜSİAD Düzce Şubesi eski Başkanı İsmail Çakmak’ın da Parti Lideri Erdoğan’ı Düzce’de temsil edecek kişi olmak için can attığı ve bunun için nabız yokladığı konuşuyor.

Kongrelere tek adaylı girme kararını hiçbir ilde bozmayan AK Parti Genel Merkezi’nin talipli bolluğu yaşanan Düzce’de hangi ismi aday olarak açıklayacağı merakla bekleniyor.