Yerel seçimlere az bir süre kala İktidar ve Muhalefet partileri de hazırlıklarına başladı. İktidar partisi Ak Parti'nin kongre süreci de 24 Ağustos'ta start alacak. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu partinin kongre sürecine girdiğini ifade ederek “ Belde kongrelerini, kadın kolları ve gençlik kongrelerini tamamlayarak şimdi de ilçe kongrelerine başladık. Bu takvim çerçevesinde 24 Ağustos itibari ile Düzce Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi ile ilçe kongreleri de start almış olacak. Diğer ilçe kongrelerimizi de yapmış olacağız. Yerel seçimler sonrası da İl Kongremiz yapılacak.” şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Kongresinin çok önemli bir konumda yer aldığını da belirten Kaşıkoğlu,” Düzce Merkez İlçe kongresi önemli kongrelerimizden biri, büyük oranda da il Kongresini belirleyecek. Merkez İlçe Kongresi için adaylığını resmi olarak açıklayan Mustafa Keskin ve resmi olarak adaylığını açıklamayan Salih Kuşçuoğlu var. İki listeli bir seçim olacak gibi görünüyor. Milletvekilleri olarak bizim gönlümüz tek adaylı bir seçimden yanaydı. Buna ilişkin çalışmalarımız da oldu. Fakat demokrasinin içerisinde yarışlar olacaktır.”ifadelerini kullandı.

İl Kongresinin seçimlerden sonra yapılmasının nedenini sorduğumuz Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ise “ Seçimlerden sonra yapılmasının özel bir sebebi yok. Kongreleri sıkıştırmamak ve İl kongreleri ile büyük kongrelere daha rahat gidilmesi için Genel Merkez böyle bir karar aldı. ilçe kongreleri kasım ayına kadar tamamlanacak. Bütün kongrelerimizin adaylarımıza ve Düzcelilere hayırlar getirmesini diliyoruz.” dedi.