Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'nın ev sahipliğinde düzenlenen “Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi”, Konuralp Yerleşkesi’ndeki Atatürk Kültür ve Eğitim Merkezi’nde başladı. Birçok önemli yerli ve yabancı akademisyen ile araştırmacı ve öğrencileri ağırlayan kongredeki açılış konuşmalarında önemli mesajlar verildi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, insanların insanları öldürmek yerine sevmeyi, anlamayı deneyimleyecekleri, paylaşımcıl ve barışçıl süreçlerin hayata geçeceği bir dünyayı hep birlikte inşa etme temennisinde bulundu.

“Gençlere umut vermeye devam edeceğiz”

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise konuşmasında ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde geniş kapsamlı bilimsel içeriği olan 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi’ni Düzce Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlemenin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Rektör Demircan Çakar; terörü, sadece yönetsel ve askeri alanda değil, ülkelerin sanatsal, bilimsel ve ekonomik ilişkilerini durdurmaya çalışan hain faaliyetler olarak nitelendirdi. Gerçek bilime katkı sağlayan Türk aydınları olarak bu tür hain faaliyetlere hiçbir zaman prim vermediklerini dile getiren Rektör Demircan Çakar, bilim insanlarına ve gençlerimize umut vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“Üniversiteyi ve Düzce'yi tanıtmak için bir fırsat”

Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerine de teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kongrenin üniversiteyi ve Düzce'yi tanıtmak için bir fırsat olduğunu belirterek, kongrede fizyoloji alanıyla ilgili çok önemli bilgilerin ortaya çıkması temennisiyle konuşmasını noktaladı.

Açılış konuşmalarının sonrasında başkanlığını Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ve Prof. Dr. Bayram Yılmaz’ın yaptığı “Ustalara Saygı” başlıklı oturuma geçildi. “Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi”nin ilk günü, Düzce Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda verilen açılış resepsiyonu ile sona erdi.