Düzce ve bölgesinin fatihi ve en büyük manevi şahsiyeti Konur Alp Gazi’nin adını taşıyan Konuralp’te bulunan türbesinin içler acısı hali kamuoyu vicdanını derinden yaraladı. Uzun bir süredir adeta ardiye olarak kullanılan ve etrafı çöplüğe dönülen türbenin restorasyonuna başlansa da bu kez de sandukaların üzeri kuş pislikleriyle doldu. O görüntülerin Öncü Haber tarafından yayınlanmasının ardından Düzce kamuoyu utanç verici duruma tepki gösterdi. 

ER, ÖZLÜ’NÜN YÖNTEMİYLE ERDOĞAN’A SESLENDİ

Bu görüntüler üzerine İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, tepkisini Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün daha önce kullandığı yöntemle göstermeyi seçti. Başkan Özlü, daha önce Düzce Belediye Meclisi’nde kültür merkezinin adının ‘Prof. Dr. Erol Güngör’ olarak değiştirilmesi ve belediyenin yeni logosuna muhalefet eden İYİ Parti Grubu’nu partinin lideri Meral Akşener’e sosyal medya üzerinden şikâyet etmiş ve meclis üyelerini ‘milli kültüre yabancı’ olarak nitelendirmişti.

“DÜZCE BELEDİYESİ’NİN MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞI”

Bu kez İYİ Parti İl Başkanı Er, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Er, Cumhurbaşkanlığı resmi hesabını etiketleyerek, “Başka partileri sözde milliyetçilik ile itham eden Düzce Belediyesi’nin milliyetçilik anlayışı Sayın Cumhurbaşkanım. Tüm ülkenin Cumhurbaşkanı olmanız gerçeği ile bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.” mesajı paylaştı.

BELEDİYEDEN ÇOK SERT CEVAP: SİZE BURDAN EKMEK ÇIKMAZ!

Öte yandan Öncü Haber’in konuyu gündeme getirmesinden 2 gün sonra Düzce Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada sandukaların üzerindeki kuş pisliklerinin kapıyı açık bırakan bir vatandaştan kaynaklandığı belirtilerek restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde tamamlanacağı açıklandı. Türbenin bu görüntüsünü eleştiren siyasetçilere ise çok sert ifadelerle karşılık verildi. Açıklamada, “Türbe üzerinden siyasi rant elde etmek isteyen küçük siyasetçiler; biliniz ki Konuralp Gazi’nin manevi şahsiyetini Düzce Belediyesi’nin amblemi olarak tescil ettirmiş bir yönetim, türbesine karşı kayıtsız kalmaz. Türbeyi ziyaret eden sevgili vatandaşlarımızın kapıyı açık unutmasından size ekmek çıkmaz" ifadeleri yer aldı.

“LOGO İÇİN 6 AY HARCANIYORSA, TÜRBE İÇİN DE HARCANMALI”

Belediyeden yapılan açıklamayla ilgili Öncü Haber’e konuşan İYİ Parti İl Başkanı Er, belediyenin türbenin durumunun bugünün konusuymuş gibi gündeme taşıdığını belirterek, “Bu bugünün konusu değil. Bölge halkının uzun süredir buranın hak ettiği şekle gelmesi için talepleri var. Biz de bu talepler doğrultusunda buranın restorasyon işine talip olduğumuza dair dilekçe vermiştik. Belediyeden absürt bir açıklama yapılmış. O yakışmayan görüntünün bir vatandaşın kapıyı açık unutmasından kaynaklandığı belirtilmiş. Eğer böyleyse bile o da sizin suçunuz. Milliyetçilikten dem vurmaya gelince ithamlar havada uçuşuyor. Ancak iş realiteye gelince durum bu. Konur Alp Gazi silüeti olan logo yapılması için 6 ay harcanıyorsa türbesi için hayli hayli bu zamanın harcanarak bu görüntüden kurtarılması lazım.” dedi.

“BELEDİYE AÇIKLAMA DEĞİL İCRAAT YAPMALI”

“Size buradan ekmek çıkmaz” cümlesine de tepki gösteren Er, “Biz siyaseti ekmek için yapmıyoruz. Ancak böyle açıklamalara da karnımız tok. Siyaseti şehrimiz ve milletimiz için yapıyoruz. Belediye ise bu tip metinler hazırlayacağına iş üretmeli, icraat yapmalıdır. Belediye icraat makamıdır. İcraat yapmak metin yazmaktan ibaret değildir. Vatandaşın kaldırımla ilgili şikâyetine metin, mezbahaneden şikâyet geliyor metin, Konur Alp Gazi Türbesi’nin görüntüsüne metin… Her şeye bir metin. Bunun yerine, laf yetiştirmek yerine belediyenin vatandaşın sorununu çözmeye odaklanıp icraat yapması lazım.” diye konuştu.

Er, bir kez daha Düzce Belediyesi’ne seslenerek Düzce ve bölgesinin fatihi Konur Alp Gazi’nin türbesinin bu görüntüden kurtarılarak hak ettiği görüntüye kavuşturulması çağrısını yineledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN