İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve teşkilat üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla yine Düzce Belediyesini hedef aldı. Daha önce Belediye tarafından satılan arsaları eleştiren partililer "Belediye Kaç Para?" yazılı afiş açarak basın açıklaması yapmış ve yine Çoban Dalçık projesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve teşkilat üyeleri, bugün belediye sosyal tesisleri önünde açtıkları afişle Belediyeye ağır ithamlarda bulundu.
Düzce’nin AKP zihniyetiyle tarihinin en büyük yıkımına uğradığını öne süren Sönmez, Belediyenin Düzce halkı yararına hiçbir çalışması olmadığını savundu.
Kamuya Ait Yerleri Peşkeş Çekiyor
13 Ocak 2012 tarihinde belediye başkanlığına dilekçe ile sundukları sorulardan cevap alamadıklarını belirten Sönmez, “ Belediye, kamuya ait yerleri peşkeş çekiyor. Düzceli dar gelirli yurttaşlar buralardan yararlanamıyor. Buralarda çay içemiyor, düğününü, nikahını, sünnetini yapamıyor. Bunlar yetmezmiş gibi belediye mahalle parklarını da ihaleye çıkartacakmış. İşin gerçeği ise mahalle parkları halı saha yapılarak satılıyor ve çocukların oyun alanı, yurttaşların nefes alacağı alanlar ortadan kaldırılıyor. Ne için? Rant için. Bu belediye peşkeşçi belediyedir. Belediyenin ikinci üstlendiği görevde değnekçilik.”dedi.
“Bu milletin kör kuruşunun dahi hesabını soracağız” diyen Sönmez, Düzce’deki otopark ve park sorununa değindi.

Sönmez, “ Her sokak otopark ve belediye görevlileri elde makbuz dolaşıyor.  Belediye para kazanacak diye en işlek caddemiz olan İstanbul Caddesi, hem araçlara hem de yayalara kabus haline geldi. Şu valiliğinin önüne bakın. Bu ne çirkinliktir. İşin ilginci bundan vali de rahatsız olmuyor herhalde. Çift yönlü yol ve iki tarafta paralı otopark yapılmış. Valiliğin önünde değnekçilik yapılıyor.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR