AK Parti Düzce Milletvekili Adayı Numan Çabuk, Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği tarafından genetik bir hastalık olan Çölyak hastaları ve yakınları için düzenlenen iftar programına katıldı.

“Ömürlerinin sonuna kadar uzak durmak zorundalar”
Kendisi de doktor olan Çabuk, burada yaptığı açıklamada, ailevi kalıtımın söz konusu olduğu hastalığın bunun yanı sıra farklı dönemlerde de ortaya çıkabileceğini belirterek, “Bu hastalıktan muzdarip olan hastalarımızın tek ve en önemli tedavisi buğday, arpa, çavdar, yulafta bulunan glutenden uzak bir yaşamdır. Ömürlerinin sonuna kadar bunlardan uzak durmak zorundadırlar. Çölyak hastalarımızın da toplum içerisinde rahat hareket edebilmesini sağlamak adına yeni düzenleme çalışmaları ilgili bakanlıklarımız tarafından yapılıyor.” dedi.



“Farkındalık yaratmak istiyoruz”
Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Hemşire Filiz Elif Samancı ise hastalık hakkında genel bilgilendirme yapmasının ardından, “Derneğimizin Düzce’de bir yapılanması olmadığı için Sakarya’da çalışmalarımı sürdürüyorum. Amacımız sosyal hayatın içerisinde bizlerinde olduğunun bilinmesi ve şehrin belli bölgelerinde glutensiz ürünlerin de yapılıyor olmasını sağlayabilmek. Bu açıdan farkındalık yaratmak istiyoruz. Sayın Çabuk’a bizlere gösterdikleri desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.



Köylülerin sorunlarını dinledi
Öte yandan AK Parti Düzce Milletvekili Adayı Numan Çabuk, Kabalak Köyü ziyaretinde ise köy meydanında kalabalığa hitap etti. Köylülerin sorunlarını dinleyen ve çözüm önerilerini masaya yatıran Çabuk, seçimlerde kendilerine destek vermeleri isteğini de dile getirdi.



Haber: C.ÜSTÜNER