“Düzce Üreten Engelliler Merkezi kuracağız”
Düzce Üreten Engelliler Merkezi ile engelli vatandaşların yaşama katılmasını hedefleyen Başkan Adayı Küçük, “Engelli kardeşlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve ailelerine destek olmaları amacıyla kurulacağımız DÜEM’de engellilere yönelik, eğitim ve iyileştirme, meslek edindirme ve istihdam, bakım ve koruma hizmetlerini sunacağız. Bu bilinçle, engelli yurttaşlarımızın fırsatlarını geliştirmekte ve toplumsal yaşamın her alanına erişiminin arttırılmasını destek olacağız” dedi.

“Düzce Engelsiz Yaşam Evi açacağız”
Üreten Engelliler Merkezi'nin yanı sıra Düzce Engelsiz Yaşam Evi de kuracaklarını dile getiren Küçük, bu sayede engelli ailelerine günlük işlerini bitirene kadar çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir ortam hazırlayacaklarını ifade etti.

Engelli servisi projesin ile toplu taşıma araçlarından faydalanamayan engelli vatandaşların yararlanacağını belirten Küçük, “ Engelli bireyler için özel olarak tasarlanan gündüz bakım evleri kuracağız. Engelli çocuk sahibi ailelerin, çocuklarını bu evlere birkaç saatliğine bırakarak, kendi şahsi işlerini halledebilecekleri güvenli zamanlar oluşturacağız. Bu evlerde engelli çocukların bakımını üstlenecek ve gün içerisinde vakit geçirmelerini sağlayacak, özel eğitimli bakıcı personel istihdam edeceğiz. Bu evlerin içerisinde dinlenme odası, hobi odası, personel odası, uyku odası, çok amaçlı salon, yemekhane ve banyo-wc bulunacak” dedi.

Engellilere oryantring eğitimi
Ayrıca Düzce Belediyesi bünyesinde engellilere yönelik oryantring eğitimi vereceklerini kaydeden Küçük, “Türkiye Oryantiring Şampiyonası yarışlarının ilimizde devamlılığını sağlayacağız. .Oryantring etkinlikleriyle engellilere yeni ufuklar kazandırmak, özgüvenlerini geliştirmek ve sosyal hayata katmak Düzce Belediyesi’nin en önemli projelerinden biridir” açıklamasında bulundu.

Haber: S.AYAN