Düzce Belediye Meclisi’nde Kültür Merkezi’nin isminin sosyal psikolog-yazar Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi gündem maddesi görüşüldü. Partiler tek tek söz alarak konu bile ilgili görüşlerini belirtti.

İYİ PARTİ VE CHP KARŞI ÇIKTI

Mecliste söz alan İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Ender Çakar konu ile ilgili, “Düzce’nin yetiştirdiği değerler varken, Düzce dışından birinin adının verilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.  CHP grubu adına söz alan Basri Karslıoğlu ve Kudret Taş da, “ Düzce’nin 140 yıllık bir geçmişi ve geleneği varken, kendi içimizden bir isim yerine dışarıdan bir ismin tercih edilmesi uygun değildir” sözleriyle değişikliğe karşı çıktı.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Yapılan oylama sonucunda AK Parti ve MHP üyelerinin oylarıyla düzenleme oy çokluğu ile meclisten geçti ve kültür merkezinin adı ‘‘Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ olarak değiştirildi.

ÖZLÜ: GÜNGÖR ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ BÜYÜK BİR DEĞER

Bu kararın ardından açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Prof. Güngör’ün ülkenin yetiştirdiği büyük değerlerden birisi olduğunu vurgulayarak, “Münevver kişiliği ve bıraktığı eserleri ile milli kültürümüze çok önemli hizmetleri olan rahmetli Prof. Dr. Erol GÜNGÖR’ün adını gençlerimize ilham olsun diye Belediye Kültür Merkezimize verdik. AK Parti’li ve MHP’li Belediye Meclisi üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Düzcemize ve ülkemize hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan bu kararın ardından özellikle İYİ Partili ve CHP’li isimlerden ‘Kültür Merkezi’ne neden Düzceli bir değerin ismi verilmedi?” sesleri yükselmeye başladı.

ÖZLÜ’DEN AKŞENER’E: "MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZE YABANCI’’ PARTİLİLERİNİZ OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?”

Başkan Özlü, tepkilerin ardından sosyal medya hesaplarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Prof. Dr. Erol Güngör'ü tanımayan, milli kültürümüze hizmetlerini bilmeyen, onu sadece Kırşehirli bir akademisyen olarak görebilecek kadar "milli kültürümüze yabancı’’ partilileriniz olduğunu biliyor musunuz?” paylaşımı yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN