Son dönemde akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar ekonomik buhran yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşları derinden etkiledi. Özellikle elektriğe yapılan zam nedeniyle esnaf ve vatandaşlara yüksek gelen faturalara tepki sesleri yükselmeye devam ederken, bu durum siyasetin de gündemin de geniş yer tutuyor.

“Kılıçdaroğlu’nun neye ve kime hizmet ettiğini biz biliyoruz”

Yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili sessizliğini ilk kez Öncü Haber mikrofonuna bozan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, enerji krizinin sadece Türkiye’de değil, dünya çapında yaşandığını dile getirdi. Zamlar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu halkı kışkırtmakla suçlayan Keskin, “Tabii bu zamlar karşısında esnafımızın, vatandaşımızın zorlanması ya da tepki vermelerini anlıyoruz. Yani bu kadar ev geçindiriyoruz, esnafız. Bu konunun ne kadar zor olduğunu ben biliyorum, çünkü sürekli insanların içindeyim. Fakat özellikle muhalefet yaparken, bu elektrik fiyatlarını dile getirip insanları sokağa dökmek amaçlı, işte bir kalkışma gibi bir ortam yaratılması, özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı son dönemdeki kışkırtmalar bizler gibi her kes tarafından takip ediliyor. Neye hizmet ettiğini, neye amaç edindiğini hepimiz biliyoruz. Biz AK Parti olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Ama bu elimizde olmayan artışlara, dünya genelindeki enerji fiyatlarının artmasına biz vatandaşlarımızın ezilmesini kesinlikle istemiyoruz ve bunun için çalışmalarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın birinci gündem maddesi ekonomi üzerinedir. Dolayısıyla biz bunu yıllardan beri enflasyonla nasıl bir mücadele ettiysek, bu fiyat artışları ile nasıl bir mücadele ettiysek, biz bu şekilde de önümüzdeki aylarda bunun düşeceğini ve bir hafta 10 gün içerisinde de elektrik fiyatları ve tarifelerini yeni baştan düzenleneceği bir çalışma başlatıldı biliyorsunuz. Bununla birlikte hep birlikte bekliyoruz, bu çalışmaların bitmesini. Dolayısıyla küçük esnafımızın da, vatandaşımızın evinde kullandığı elektrik birimini 150 kilowattan, 210 kilowatta çıkartan bir iktidarımız var, bir Cumhurbaşkanımız var. Dolayısıyla biz vatandaşımızı bu artışlar karşısında ezdirmemek için çalışıyoruz ve çabalıyoruz.  Şunu söylemek istiyorum; biz bunun farkındayız. Biz deve kuşu misali kuma gömüp, insanlarımızı görmemezlikten gelmiyoruz” dedi.

“Küresel çaptaki zamları vatandaşımıza yansıtmamak için elimizden geleni yapıyoruz”

Yapılan zamların ekonomik vesayet olduğunu belirten Keskin, “Biliyorsunuz bazı köylerimizde sularımız pompalar vasıtası ile geliyor ve köy halkına bu faturalar yansıtılıyor. Daha bu sabah görüştük ve onlarda indirime gidilmesini talep ettik. Ben burada yaşanan her şeyi Cumhurbaşkanına iletmek zorundayım. Bu ekonomik vesayeti de inşallah başaracağız. Bu pandemiden dolayı, ülkelerin birbirleri ile gerginliklerinden dolayı, ekonomik koşullardan dolayı küresel çapta enerjideki bu artışı da vatandaşlarımıza yansıtmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu son kıracağımız vesayet zinciridir. Bakın para üzerinden para kazananlara, faizden para kazananlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Düzce’de vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturalarını desteklemek için altyapı çalışması yapıyoruz”

Öncü Haber muhabirinin “Bolu Belediyesi dar gelirli vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturalarını destekleme kararı aldı. Bu konuda Düzce Belediyesi’nin bir çalışması olacak mı?” sorusuna Keskin, şu cevabı verdi:

“Biliyorsunuz; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu bir karar gereği bütün belediyelere böyle bir fırsat tanındı. Bütün belediyeler için bu, sadece Bolu Belediyesi için değil. Bolu Belediyesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı bu karardan sonra bu hamleyi yapabildi. Bizde bunun altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Biliyorsunuz bu pandemi döneminde özellikle AK Parti Belediyeleri olarak her kapatan esnaflarımıza yardımları bizde yaptık. Ama bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu karardan dolayı yapılıyor. Özellikle Tanju Özcan’ın Düzce Belediye Başkanımız, bizim değerli Bakanımız Dr. Faruk Özlü’yü diline dolaması, başka hesaplar üzerine yapılıyor. Biliyorsunuz CHP heyeti Düzce’ye geldi ve bunun karşılığında yalan yanlış bir sürü açıklamalarda bulun Genel Başkanları. Hep olduğundan farklı bir görünme çabası var CHP’de. Bolu Belediyesi bizim komşumuz, güzel işler yapsın, bizlerde onları destekleyelim. Ama ne var ki; gördüğünüz zaman bir camii projesi yapılıyor Bolu’da, karşısına onun ruhsatı verilmeden, bir meyhaneye içki ruhsatı veriliyor. Yani insanların bütün değerleri ile oynayan insanlarla karşı karşıyayız. İlk önce kendilerine bakacak Bolu Belediye Başkanı, ondan sonra Düzce Belediyesine laf edecek.”

HABER: Savaş ARI