Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimlerle göreve gelen Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz’ün görevden alınmasından sonra, Merkez İlçe Yönetimi tarafından CHP tüzüğü gereğince üyeler arasından seçilerek göreve getirilen Mahmut Ataseven partide diyalog bulunmadığını söyleyerek “Görev yaptığım 7 ay boyunca İl Başkanı ile hiç konuşmadık. Partide yeni küskünlerin yaratılmasına Tozan yardımcı oldu. Seçimle gelen seçimle gider demesine rağmen ,kendi çabaları ile bizleri görevden almanın çabası içine girdi. “dedi.

Yerel seçimler öncesinde Düzce’ye layık bir ismin belediye başkan adayı olması için çaba gösterdiklerini de söyleyen Ataseven, “Düzce’lilerin bildiği çok değerli insanları göreve çağırdık. Ancak geç kalmıştık.”dedi.

CHP Eski Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ataseven 11 Kasım 2009 tarihinde genel merkezden gelen yazı ile görevden alındığını, ancak görevden alma yazısında hiçbir suçlamanın bulunmadığını belirterek “Suçsuz yere görevden alındım. CHP’ye bu kadar zarar veren kişinin mutlaka istifa ederek partinin önünü açması gerekir.” diyerek sözlerini bitirdi.