CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin liderleri ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ çalışması için Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri’nde bir araya geldi. Liderler toplantı sonrası yaptığı ortak açıklamada, "Parti genel başkanları olarak bir araya gelerek, üzerinde uzlaşıya vardığımız yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük ve 28 Şubat 2022 tarihinde milletimizle paylaşılmasında mutabık kaldık." ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla gerçekleşen ve yaklaşık 5,5 saat süren muhalefet partili liderler görüşmesi yerel siyasetin de gündemindeydi.

Başkaları gibi partisine sırt çevirmedi

Son yerel seçim sürecinde genel merkezin talimatıyla AK Parti Düzce İl Başkanlığı görevini bırakan ancak başkaları gibi ne saf değiştiren ne de partisine küsen eski İl Başkanı Hikmet Keskin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığını her fırsatta dile getiriyor.

Liderler buluşmasına sert tepki

Sosyal medya hesabını aktif kullanan siyasetçilerden olan AK Parti eski İl Başkanı Hikmet Keskin, Türk siyasi tarihinde önemli bir gelişme olarak yerini alan liderler buluşmasını Şafii mezhebinin önderi olan İmam-ı Şafi’nin günümüze taşınan sözleriyle sert şekilde eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir masa etrafında toplanan liderlerin fotoğraflarını ayrı ayrı paylaşan Keskin, altına şu notu düştü:

“İmam-ı Şafi'ye sormuşlar; ‘Fitne zamanı hakkı tutanları nasıl anlarız?’

Demiş ki: "Düşman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür."

Düzceli muhalefet temsilcilerinden Keskin’e: Yakışmadı

Öte yandan Keskin’in bu paylaşımına muhalefet partilerinin Düzce temsilcileri aynı şekilde sosyal medya üzerinden ‘Yakışmadı’ vurgusuyla tepki gösterdi.