Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim takvimi işliyor. Partiler 7 Haziran seçimlerini göz önünde bulundurarak adayların isimleri ve nereden aday yapılabilecekleri konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Milletvekili aday listeleri 18 Eylül’de (yarın) Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR
Düzce’de 1 Kasım seçimlerinden istediği sonucu almak isteyen partiler, milletvekili aday listeleri üzerinde de kritik hamleler yaparak en güçlü şekilde sandığa gitmenin hesaplarını yapıyor. Ak Parti’de oy kayıplarını en aza indirmek için hamleler yapılacak olmasına rağmen Düzce’de 3-0 yapıldığı için aday isimlerinde değişiklik beklenmiyor.

CHP’DE İKİ DEĞİŞİKLİK
CHP ise 7 Haziran’a oranla iki isimi değişiyor. 7 Haziran’da yapılan milletvekilliği seçimlerinde 2.sıra adayı olan Ali Fuat Şaşoğlu ve 3.sıra adayı olan Ömer Taşlı’nın yerine 1 Kasım için listeye Zekeriya Yanmaz ile Abdullah Şahin dahil oldu. 7 Haziran seçimlerinde ön seçimle 1. Sıradan aday gösterilen Zafer Teber’in listedeki sırasını koruyacağı, YSK’ya verilecek listede 2. Sırayı Zekeriya Yanmaz,3. Sırayı Abdullah Şahin’in alacağı düşünülüyor.

MHP’DE 12 BAŞVURU
Milliyetçi Hareket Partisi ise geride bırakılan 7 Haziran öncesine oranla oldukça hareketli bir aday adaylığı sürecini geride bıraktı. 7 Haziran’da yapılacak seçimde 1.sıra adayı olan Abdullah Danışmaz’ın yeniden aday adayı olmayacağını açıklamasının ardından MHP’nin listesinde adeta taşlar yerinden oynadı. 2.sıra adayı Suat Konuk ve 3.sıra adayı Demet Günday’ın yeniden adaylık için aday adaylığını başvurusunu yaptı. MHP’de 7 Haziran’da seçimleri için partiye yapılan başvurusu sayısı aday adaylarından ücret alınmayacağının açıklanmasıyla 12’ye yükseldi. Aday adayları arasında Osman Çakmak, Bahri Temeltaş ve Celal Kasapoğlu’nun isimleri her ne kadar ön plana çıktı.

SAADET’İN ADAYLARI BELLİ
Saadet Partisi ise bu kez seçim ittifak yapmadan tek parti olarak girme kararı aldı. Ak Parti’den kendilerine ittifak için teklif gelmesine rağmen sonuç alınamaması üzerine Milli Görüş 1 Kasım’da tek başına mücadele verecek. Saadet Partisi’nin Düzce Milletvekili Adaylarının Birkan Mertol, Mustafa Zorlu ve Bahadır Kıbrıs olduğu öğrenildi.
Partilerin yarın saat 17.00’a kadar adaylık listelerini vermesiyle partileri 1 Kasım’da hangi isimlerin temsil edeceği belli olacak. 

Haber:Y.SEVER