Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi’ne yönelik yaptığı eleştirilerde “YEYPAŞ ve İNTAŞ’tan maaş alan akrabalar ve belediye yöneticilerini tek tek açıklayacağım” diyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, o açıklamayı bugün yaptı. Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında kameraların karşısına geçen Tozan, Düzce Belediyesi’nin şirketleri olan YEYPAŞ ve İNTAŞ’ta çalışanların aldığı maaşları ve “huzur hakkı” adı altında ödenen paralara ilişkin konuştu.

“Alın size başkanlık”
Öncelikle belediye şirketlerinin Düzce Belediyesi’ni büyük zarara uğrattığını iddia eden Tozan, şöyle konuştu: “Burada belediye şirketlerine ait bordrolar var. Bu belediye şirketlerinin içinde amca kadrosu var, abla, enişte, yeğen, arkadaş, bacanak, berber, AK Parti’nin kadın kolları ve meclis üyeleri, başkan yardımcısı kadroları var. Konumuz anayasa değişikliği, başkanlık işte tam bu da bir başkanlık örneği. Yarın bir kişi seçeceğiz ve kalan kadroları o bir kişi atayacak ya işte pilot il Düzce’de bu iş yapılmış. Alın size başkanlık. Yetkiyi bir kişiye verdiğinizde bakın neler oluyor.” dedi.

“Başkan ne zaman başkanlık yapsa bu beyefendi genel müdür oluyor”
Söz konusu şirketlerde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in akrabalarının çalıştığını söyleyen ve bu isimler ile aldıkları maaşları açıklayan Tozan, şu ifadeleri kullandı:
“Bir şirket kurulmuş her ne hikmetse Kenan Gökmen, sayın başkan ne zaman başkanlık yapsa bu beyefendi genel müdür oluyor. 2004 yılında geldiğinde şirketler kurulduğunda da bu böyleydi. Şemsettin Yenersoy amcasıdır aynı zamanda İNTAŞ’tan belediye başkan yardımcısı olarak maaş almakta ama belediye şirketinden de toplantı başına 3 bin TL huzur hakkı adı altında maaş almakta. Murat Caymaz İNTAŞ’ın yönetim kurulu başkan yardımcısı 2 bin TL toplantı başına huzur hakkı almaktadır. İNTAŞ’ın diğer kadrosuna baktığımızda AK Parti Kadın Kolları Sayın Sebahat Uçar 5 bin küsür lira maaşı var üstüne bin 500 TL huzur hakkı alıyor şirkette çalışıyor görünüyor. Başkanın akrabası Kenan Güreşçioğlu, başkanın yeğeni Ferit Girgin, başkanın akrabası Seçil Arar, Zeynan Karabacak, başkanın İstanbul Belediyesi kadrosundan arkadaşı İlyas Danış ve Murat Gülmez isimli kişiler de toplantı başına bin 500’er TL huzur hakkı alıyor.”

“Çalışanların maaşları ve huzur hakları şirketi batırmaya yeter”
“Bu şirkette çalışanların maaşları ve huzur hakları bile bu şirketi batırmaya yeter.” diyen Tozan,  “Şirket batmış çünkü son 6 ayda her iki şirket için borçlarını ödeyemiyor gerekçesiyle sermaye arttırımına gittiler ve yaklaşık 10 milyon TL para belediyenin bütçesinden yani bizim ödediğimiz vergiler bu şirketin kasasına girmiştir. Bu şirketten de hizmet amaçlı değil bana göre bir arpalık olarak bu paralar dağıtılmaktadır.” dedi.

“Belediye başkanımız açıklasın”
İNTAŞ’ın yönetiminde olmayan çalışanlara ikinci derece imza yetkisi verildiğini iddia eden CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e de bir soru yöneltti:

“Burada maaşlar çok ilginç. Belediye şirketi Sakarya Vergi Müfettişi 2013-2014 raporlarında incelenmesi sonucunda 219 bin 646 TL gecikme faizi ile birlikte bir ceza var ortada. Ferdi problemden kaynaklanmış bu ceza ve ilgili kişinin ödemesine dair bir karar var. Sonra bakıyoruz şirketin birikmiş vergi ve sigorta borçları için olağanüstü bir toplantı yapılıp sermaye artışı yaparak paranın bu kişilerden alınmak yerine böyle öğrendiğini görüyorum. Bunu belediye başkanımız açıklasın.”

 “Toplantılara katılmıyor ama her ay bin 500 TL maaş yatıyor”
YEYPAŞ’ta da durumun aynı şekilde olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, bu şirket ile ilgili olan iddialarını ise şöyle anlattı:

“Sayın Selahattin Sert buranın genel müdürü ve maaşı 7 bin 856 TL, Mesude Özcan yönetim kurulu başkan yardımcısı belediyede maaşı var 2 bin TL huzur hakkı alıyor. Belediye başkan Yardımcısı Ali Güney kendi maaşı haricinde toplantı başına 3 bin TL huzur hakkı alıyor. İlkay Karabulut Keleş başkanın akrabasının eşi, aynı zamanda danışman maaşı alıyor ve bin 500 TL de huzur hakkı alıyor. Ayşegül Nar, Muhsin Demirtaş, Yahya Yiğit bu arkadaşlar da YEYPAŞ’ın yönetim kurulu üyesi bin 500 TL huzur hakkı ödemesi altında para almaktadırlar. Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut buradan bin 500 TL huzur hakkı almaktadır. Hüseyin Erer çok ilginç bir isim. Karabük’ün eski belediye başkanı ve Belediyeler Birliği’nde de Sayın Keleş ile birlikte görev yaptıklarına ilişkin bilgiler var ve o da buradan hiçbir şekilde toplantılara katılmıyor çünkü imzaları görünmüyor ama bin 500 TL her ay maaşına yatırılmaktadır. Saim Tut burada yine yönetim kurulu üyesi ve bin 500 TL huzur hakkı adı altında maaş alıyor.”

“İlginç isimler var”
Tozan son olarak şu ifadelerde bulundu: “Yine ilginç isimler var. Başkanın eniştesi, akrabaları burada. Ama 3 bin 700 TL maaşla başkanın arkadaşı berberi de YEYPAŞ’ta çalışan görünüyor. Eğer bu arkadaşın orada çalıştığını gören varsa kendisinden özür dileyeceğim. Ömer Arslan 3 bin 916 TL maaşlı görünüyor YEYPAŞ’da ama bakıyorsunuz belediyenin meclis üyesi.”