Düzce'nin köylerine hizmet götüren İl Özel İdare'nin çalışmalarını planlayan İl Genel Meclisi'nin başındaki isim son dönemde icraatları ile değil tepki çeken tavırları ile adından söz ettiriyor.

Vali'den azar yedi

Geçtiğimiz yıl Akçakoca'yı vuran sel afetinin ardından Ankara'dan Düzce'ye gelen üst düzey bürokratların bulunduğu heyetin incelemeleri sırasında Günal ile dönemin Düzce Valisi Zülkif Dağlı arasında yaşanan kriz uzun süre kulislerde konuşuldu. Heyete eşlik eden grubun başında Vali Dağlı varken, onun konuşmasına fırsat vermeyerek sürekli Ankara'dan gelen yetkililere açıklamalarda bulunan Günal, bir süre sonra Vali'den usulüne uygun şekilde bir azar işitmişti. Sürekli lafa girip en yetkili mülki amir olan Vali'yi görmezden gelen hareketi İGM Başkanı Çiğdem Günal'ın görev başındaki ilk büyük eksisini almasına neden oldu.

Makamı hazmedemeyince...

Yine özel idarenin sık irtibatlı olduğu kurumların başında gelen Düzce Belediyesi'nin ilgili birim müdürleri ile görüşmeye sıcak bakmayan Günal'ın başkan yardımcılarını muhatap olarak görmesi tuhaf karşılanan tutumları arasında yer aldı. Özellikle imarla ilgili konularda müdürden bilgi alması daha sağlıklı olan Günal, ısrarla 'Benimle başkan yardımcıları görüşsün' diyerek, kendisini üst gören bir hava oluşturması makamını henüz hazmedemediğinin kanıtı olarak görülüyor.

Caboğlu'na büyük saygısızlık

Tüm bu olumsuz gelişmeler henüz kamuoyunun hafızalarında tazeyken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yaşanan bir hadise geçmişte yaşananlara tuz-biber ekti. Protokoldeki yerini en üst makamlar olan vali ve belediye başkanının yanında gören İGM Başkanı Günal, bunu oturma düzeninin de dışına çıkardı. Fotoğraf çekimlerinde dahi "Başkan ve valinin yanında ben olmalıyım" zihniyetiyle hareket eden Günal'ın MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu'na karşı sergilediği yakışmayan tavır o gece hadiseye şahit olan herkes tarafından 'Terbiyesizlik' olarak nitelendirildi.

Ortamı Başkan Özlü sakinleştirdi

Anıtpark'taki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleştirilen sancak koşusunun son bölümünde gençlerden biri sancağı alkışlar eşliğinde Düzce Valisi Cevdet Atay’a teslim etti. Sancak tesliminin ardından Vali Atay, toplu fotoğraf çekimi için protokol üyelerini yanına çağırdı. Bu sırada Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün yanında MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu'nun olduğunu gören Günal, 'Orası benim yerim, yerimde duruyorsunuz' diyerek Caboğlu'na çıkıştı. Günal'ın bu tavrına anlam veremeyen ve şaşkınlık yaşayan Caboğlu, fotoğraf çekimi sırasında kendisine 'Yerimden çekil' şeklinde sert bir üslupla yaklaşan Günal'a aynı sertlikte cevap verince ortam gerildi. Bunun üzerine araya giren Başkan Özlü, iki tarafa da sakin olması için telkinde bulundu.

Partisinden ikaz aldı

Son dönemde sık sık bu tür çıkışları ile gündem olan Günal'a partisinden vekil ve il yönetiminin  hareket ve söylemlerine çeki düzen vermesi yönünde ikazlarda bulunduğu öğrenildi.

"Büyütecek bir konu değildi"

Öte yandan konu hakkında görüştüğümüz Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, "Protokolün bayrak teslimine davet edilmesi üzerine protokolde temsil ettiğim makamın olması gereken yerde MHP İl Başkanı Sayın İlhami Caboglu bey olduğundan nezaketen oraya geçmek istememi söylememden sonra yaşanan bir durumdu. Büyütecek bir konu değildi." açıklamasında bulundu.