Düzce ile ilgili verdiği soru önergeleri ile adından söz ettiren CHP’li Mahmut Tanal, Çilimli’de ve Kaynaşlı’da yaşanan kamu hizmeti mahrumiyetinden üniversite hastanesindeki personel sıkıntısına, Düzce’deki 11 müdürlüğün vekaletle idare edilmesinden teminalde baş gösteren sorunlara kadar bir çok konuyu TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. CHP'nin Düzce'den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gündem dışı söz alarak Düzce'nin sorunlarını mecliste dile getirdiği konuşmasına Dünya Basın Özgürlüğü dolayısıyla tüm basın temsilcilerinin gününü kutlayarak başladı.

“Eşine, dostuna kayırmacılık var”
Tanal, ardından sözü Düzce’ye getirdi ve ilk olarak Derdin’deki HES Projesi’ni eleştirerek, şöyle konuştu: "Düzce'nin sorunlarına baktığımız zaman siyasal yapma söz konusu. Eşine, dostuna kayırmacılık var. Bu anlamda liyakat terk edilmiş durumda. Düzce'de Derdin Köyü dediğimiz adeta bir cennet köyümüzde, buranın halkı geçimini termal turizmi ve yayla turizmiyle yapmaktayken HES Projesi nedeniyle Derdin Köyü'nün başına dert açtınız, dertlerini bitiremediniz dertleriniz arttırdınız. Derdin Köyü'nün yolu yok. Gerek heyelan, gerek çamur nedeniyle çocuklar okula gidemiyor.”

“Sanki hastalıklar sadece mesai saatinde ortaya çıkıyor”
Çilimli’de mesai saati bitimi sonrasında sağlık hizmeti verilmemesi nedeniyle vatandaşların yaşadığı sıkıntıya parmak basan Tanal, “Düzce ilimizin Çilimli ilçesinde vatandaşlarımız 5'ten sonra hastalandığında müdahale edebilecek bir doktor yok. Sanki hastalıklar sadece mesai saatinde ortaya çıkıyormuş gibi. Düzce'de mağduriyet hat safhada.” dedi.

“Terminal eşkıya alanına döndü”
CHP’li Tanal, Düzce Belediyesi Şehirler arası Otobüs Terminali’ndeki sorunları da es geçmedi ve son yaşanan saldırıyı aktardı. Tanal, “Terminali sürekli su basıyor. En son 1 Mayıs gününde orası eşkıya alanına döndü.” diye konuştu.

“Çimento fabrikası çevrede büyük sıkıntılar yaratıyor”
Ünlü İşadamı Ali Ağaoğlu’na ait şirket tarafından Yığılca’nın Hoşafoğlu Köyü’nde yapım çalışmaları süren çimento fabrikası hakkında konuşan Tanal, yatırımı eleştirdi. CHP'nin Düzce'den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şunları söyledi: “Yine Düzce'nin Yığılca ilçesindeki çimento fabrikası çevrede büyük sıkıntılar yaratmakta. Turistik yerlerin tabelası yok. Düzce'de ve Kaynaşlı'da otopark yok.”

“Doktor yok, noter yok, kütüphane yok”
Tanal, Kaynaşlı'nın sıkıntılarını şöyle sıraladı: “Kaynaşlı'da doktor yok, noter yok, kütüphane yok. Düzce'nin diğer ilçelerine baktığımızda nüfusu Kaynaşlı'dan düşük olmasına rağmen hem adliyesi var hem de noteri var. Kaynaşlı'da çöp sorunuyla ilgili o bölgedeki muhtarların tamamının oraya tesis yapılmaması için talepleri var.  

“25 müdürlüğün 11 tanesi vekaletle idare ediliyor”
Düzce’deki kamu kurumlarının vekaletle idare edilmesini de gündeme getiren Tanal, şu ifadeleri kullandı: “Düzce'de 25 müdürlük var. 25 müdürlüğün 11 tanesi vekaletle idare ediliyor. Düzceli olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının müdürlüğü de vekaletle idare ediliyor. Çünkü partizanlıkla atama yapılacağı için daha kimseyi bulamadılar.”

“Yolsuzluğun partisi olmaz!"
Düzce Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığını iddia eden Tanal, “Ben burada Düzce MHP İl Yönetimi’ne teşekkür ediyorum. Gerek il başkanı gerek belediye meclis üyeleri yapılan yolsuzlukları dile getirdi. Ancak İçişleri Bakanlığı soruşturma açmaya gerek duymadı. Her türlü yolsuzluk burada var arkadaşlar. Yolsuzluğun partisi olmaz!" diye konuştu. Tanal ayrıca Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde doktor ve hemşire noktasında personel eksikliği yaşandığını söyledi.

“Biraz çalışın da milletvekili çıkartın”
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ise Tanal'ın iddiaları reddettiklerini ifade ederek, "Düzce'den milletvekili çıkaramayanlar biraz çalışsınlar da milletvekili çıkartsınlar" sözleriyle cevap verdi.