Son günlerde yapılan karşılıklı açıklamalar ile Düzce siyaseti alevlendi. Önce Cumhur İttifakı ortağı MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, ardından ise AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, şehit abisine küfür eden Lütfü Türkkan üzerinden İYİ Parti’yi eleştiri yağmuruna tuttu.

“Yalan üzerinden siyaset artık tarihe gömüldü”

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü hedef alan ‘Yönetemiyorsunuz! Yol yakınken bırakın’ sözlerini ilk kez Öncü Haber mikrofonuna değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Er’in yalanlar üzerinden siyaset yaptığını öne sürdü. Şehit abisine Lütfü Türkkan’ın ağıza alınmayacak sözlerle küfür ettiğini hatırlatan Keskin, “Özellikle İYİ Partinin üst yöneticilerinde, alt yöneticilerine kadar son günlerde yaşanan çirkin olaylar ağzımıza yakışmayan, dile getirmek istemediğimiz küfürler ve özellikle yerelde de İYİ Parti yöneticilerinin ağıza alınmayan hakaretlerle hedef göstermeleri ne Düzce’mize ne de bu Türk milletine yakışan davranışlar asla değildir. Dolayısıyla yalanların, dedikoduların odak noktası haline gelen bu yöneticilerle, İYİ Parti’ye gönül veren vatandaşlarımız da rahatsızdır. Buna eminim. Çünkü belediye özelinden bu saçmalıkları, bu görüşlerini dile getirmek için biliyorsunuz biz İl Başkanları toplantısı yapıyorduk. Orada da dile getirdim; il başkanının kendisine de söyledim, bir yalan uyduruyorsunuz, bu yalana kendiniz de inanıyorsunuz, o inandığınız yalanı bize söylüyorsunuz. Bu bir yalan ve bu yalanlar üzerinden siyaset artık, tarihe gömüldü. AK Partiyle bunların hepsi bitmiştir. İşte bu milletin değerleriyle oynayan ağıza alınmayacak laflarla, küfürlerle, ya da ağıza alınmayacak hitamlarla mücadele etmek de,               AK Parti’nin görevidir. Bunlarla biz mücadele edeceğiz. Gerçekleri değerli düzce halkımızla paylaşacağız. Bakın AK Parti 2019 yılında bir aday belirledi. Sayın Cumhurbaşkanımız 81 ilde belediye başkan adaylarını belirledi. Düzce’de de hiçbir yerde olmayan, Bakanlık yapmış, en yakın çalışma arkadaşı Faruk Özlü’yü Düzce’den aday göstermiş. Biz Düzceli’nin karşısına çıktığımız zaman, niye oy istedik, Bakanlık yapmış, bu tecrübeyi Düzce’ye yansıtacak eserlerini Düzce’ye yansıtacak ve Düzce’ye şimdiye kadar yapılanlardan daha çok hizmet edecek bir aday. Tüm kesimlerde, tüm partililerden tüm Düzce’den oy istedik. Allah razı olsun Sayın Düzceli vatandaşlarımız bize %47 ile bir görev verdi. Bu iktidar göreviydi” diye konuştu.

“İYİ Partili Meclis Üyeleri kameralar karşısında şov yapıyor”

İYİ Partili Meclis Üyeleri’nin meclis toplantı salonunda kameralar karşısında şov yaptığını ileri süren Keskin, “Bugün mecliste baktığımız zamanda 19 meclis üyesiyle, değerli arkadaşımla, şehri yönetmeye çalışıyoruz. Şehre eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Baktığımız zaman; özelikle İYİ Parti grubu, mecliste özellikle kameralar açıkken çok güzel ithamlarda bulunuyorlar. Ama kameralar, meclis salonunu terk ettiği zaman, hiç kimseden çıt yok. Bu bir şov! Olmamış şeyleri, olmuş gibi gösterme çabası içerisindeler.  Özellikle Millet Bahçesi ve İstanbul caddesinde yapılanlar, meydana çıktıkça bir telaşlanma var. Bu telaş neyin telaşı, artık gün yüzüne çıkan gerçekler var. Burada gerçekten de, şehrin kalbinde yapılamayan, ya da Düzce’nin hak ettiği çok güzel bir tesis ve çok güzel bir Millet Bahçesi kazandırdık. Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun, Çevre ve Şehircilik Bakanımız’dan Allah razı olsun, Belediye başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’den Allah razı olsun. Biz AK Parti teşkilatı olarak, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, bütün teşkilatımızla topyekûn birlik, beraberlik içinde hedefe kitlendik. Nedir bu hedef, hedef 2023, bu milletin derdiyle dertlenip ihtiyaçlarını belirleyip, hem belediyemiz, hem genel siyasetimiz açısından, tüm eksikleri karşılamak için kollarımızı sıvadık. Kimse bizi bu yoldan geri döndüremez. Bu yalanlar, bu dolanlar en son gün yüzüne çıkacaktır. Yalanların, bir gün ortaya çıkma gibi bir durumu var. Güneş balçıkla sıvanmaz diye bir söz var. Siz ne kadar algı yapmaya çalışırsanız çalışın, bugün Belediye Başkanımızın kariyeri bellidir, Türkiye’de yaptıkları bellidir. Bakın Düzce Belediyesinde çalışan tüm kardeşlerimiz, tüm işçilerimiz, tüm memurlarımız, bunların hepsinin hakkı hukuku bize emanettir. Biz Düzce Belediyesi olarak, ilk defa belediyenin içinde, en yüksek maaşı veren belediyeyiz. Sendikamız tarafından, yetkili sendika tarafından da taktirle karşılandık. Bugün maaşlarını zamanında alan ikramiyelerini zamanında alan bir yapıya dönüşmüştür. Düzce Belediyesi’nde kim çalışıyorsa; hakkı da, hukuku da bize emanettir. Dolayısıyla ilk göreve geldiğimiz zaman da, yine bu İYİ Parti mensupları, işte ‘30 tane 40 tane işçi attınız’ diye çeşitli ithamlarda bulundular. Bunun yalan olduğu da, kısa zamanda ortaya çıktı. Bunun yalan olduğu da paylaştık” şeklinde konuştu.

“Yaptıkları yalan ellerinde patlıyor”

Koronavirüs salgınında kısıtlamaların olduğu dönemde İYİ Parti Teşkilat Başkanı Kadir Erdoğan’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı izin kâğıdı ile ilgili ‘Özellikle bir teşkilat başkanları var; benim ismimle sanki pandemi döneminde sokağa çıkma yasağında ben izin veriyormuşum gibi bir kağıtla, algı yapmaya çalıştı” diyen Keskin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Halkı yanıltmaya yönelik sosyal medyasından yayınlar yaptılar, tekrar buna yanıt verdik ve kaldırmak zorunda kaldılar. Dolayısıyla yaptıkları her yalan kendi ellerinde patlıyor. Burada Düzce’de özellikle, belediye açısından bir dönüşüm bir gelişim sağlanıyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eski düzenleri yıkıyoruz, Düzce’de. Çirkin olan her şeyi de yıkacağız, herkes bunu böyle bilsin.”

“Yapılanları gördükçe çatlayıp patlayanlar, daha yapılacak projeleri görecekler”

Bugün Düzce’nin her köşesinde bir çalışma olduğunu dile getiren Keskin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Düzce’nin her tarafından çalışmalar var. Çevre mahallelerde, bugün gidin Beyciler’e, gidin Koçyazı’ya; tüm çevreyolları 18 uygulamaları bütün işler bir plan ve program dahilinden ilerliyor. Bu yaz inşallah 2022 yılı çok daha farklı olacak. 2022 yılında tüm projelerimiz ayağa kalmış ve asfaltlanmadık yer bırakmayacağız Düzce Merkezde. Bu şekilde çevreyolları açılmış. Bakın Çamköyü’nden, hal kavşağına kadar bir yol, şuanda arkadaşlarımız bunlarla uğraşıyor ve biz bu trafiği rahatlatacağız. Tüm önlemleri alıyoruz. Bunları gördükçe kıskananlar, çatlayanlar buna devam edecek. Dolayısıyla biz bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Belediyemizle, milletvekillerimizle, Belediye Meclis gruplarımızla, biz birlik beraberlik içerisindeyiz. Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın. Yalan yanlış durumlarla, milletin karşısına çıkmasın mahcup oluyorlar, mahcup olacaklar.”

“YEDAM Konusunda AK Partili Meclis Üyeleri hür iradelerini kullandı”

Sözü, AK Partili 4 Belediye Meclis Üyesinin grup kararına rağmen Yeşilay’ın YEDAM için belediyeden arsa talebine ret ve çekimser yönünde oy kullanmasına getiren Keskin,  “AK Parti’de şöyle bir şey var bakın; diğer meclis gruplarının nasıl çalıştığını bilmiyorum, ama diğer meclis grupları özellikle belediye meclis gruplarında, imar konuları grup toplantılarına gelmez arkadaşlar. Biz bir yol geçeceği zaman, ya da bir park yapılacağı zaman, imar konularının imar komisyonunda görüşülecek konular, hiçbir şekilde bizim grup toplantımıza bağlayıcı değildir. Meclis üyesi arkadaşlarımız, hür iradeleriyle, bakarlar, gösterirler, çalışırlar ve hür iradeleriyle oy verirler. YEDAM bizim gündemimizde, grup toplantısında konuşulan bir konu değildir. Bütün arkadaşlarımız hür bir şekilde oy kullanmıştır. Diğer siyasi partilere bakalım; hür iradesiyle oy kullanıyorlar mı? bunlar nerede birlik yapıyorlar, kameraların karşısına geçtikleri zaman, hemen mecliste bir şov programı gibi orada konuşuyorlar, gündeme getiriyorlar, ama bizde her arkadaşımızın oyu kutsaldır. Herkese saygı duyuyorum ve meclisten geçmemiştir, bu bizim için bitmiştir. Dolayısıyla başka bir çözüm aranacak. Bu YEDAM’ın sorunudur, bizim sorunumuz değildir. Düzce belediyesinde meclis grubu kesinlikle AK Parti grup toplantısında, siyasi kararlar alınır. Burada imar konuları bunun içinde değildir ve bu halkımız tarafından da taktirle karşılanır. Siz bir imar konusunu getireceksiniz ben bir siyasi parti olarak, benim buna istinaden ‘böyle yapacaksınız, şöyle yapacaksınız’ diye grup kararı almam mümkün değildir. Dolayısıyla hür iradeleriyle oy kullanırlar. Bizim hiçbir şekilde, meclis üyelerimizin hem kendi aralarında, hem de teşkilat bağlamında hiçbir sıkıntısı yoktur. Grup toplantılarımızda, kendi aramızda tartışma yaparız, fikirlerimizi tartıştırırız, ama grup toplantısından çıktığımız anda, ne karar aldıysak, siyaseten biz ona uyarız. Dolayısıyla bunu böyle parça parça göstermek gibi bir anlayışa sahipler. Asla böyle değildir, bu bir olgunluktur. AK Parti’nin diğer siyasi partilere de örnek olacak bir olgunluğudur. Hiç kimsenin imarına, imar programına, AK Parti olarak biz karışmayız” ifadelerini kullandı.  

“Bu ailelerin isimlerini yaşatmak istiyoruz”

Son günlerde tartışma konusu olan Olimpiyat Kavşağına da değinen Keskin, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Tabii son günlerde Olimpiyat Kavşağıyla alakalı bir gündem var. Bu konuyla alakalı daha önceden de birtakım basın kuruluşlarına bilgi verdim, bu konu bizim gündemimize gelmedi. Gerçekten o tarihlerde gelmemişti. Dolayısıyla burada kimse özellikle, partimiz ve belediyemiz, zihinlere yerleşen Olimpiyat, Çoban, Kervan Kavşağı gibi; bu kavşağa ve bu kavşaktaki bu isimleri veren aileler özellikle bizim için çok önemlidir. Burada bizim bunları değiştirmek gibi bir lüksümüz olamaz. Yoktur, öyle bir niyetimiz de yoktur, öyle bir gündemimiz de yok. Zaten buralarda hiçbir yerde Olimpiyat Kavşağı, Çoban Kavşağı, Kervan kavşağı diye yazan bir şey de yok, bu halkın beyninde olan, eskiden beri gelmiş, buralarda çeşitli ailelerin vakti zamanında çeşitli hizmetlerinden dolayı anılan isimlerdir. Hiçbir şekilde, Düzce Belediyesi var olan bir ismi değiştirememiştir. Burada bizim yaptığımız, buradaki ailelerin özellikle kavşak düzenlemeleri, özellikle yapılacak olan kütüphaneler, özellikle bu şehre hizmet noktasında isimlerini yaşatmak konusunda, isimlerini yaşatmak istiyoruz biz. Dolayısıyla bu ailelerin isimlerinin konuşulması da, bizim için çok üzücü bir şey. Burada örnek olsun, Düzce Belediyesi ve AK Parti teşkilatları, bütün buradaki halkımızın bir örnek olma açısından, hayırda bulunma açısından, örnek teşkil ediyor. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz Kervan Kavşağında da, Hamit Şerifoğlu köprülü kavşağı var. Burada da o aile, buraya yatırımını yapmış, orayı canlandırmış, bu millete hizmet etmiş. Biz bunların isimlerini yaşatmak, bunların örnek olması, bizim için çok önemlidir. Dolayısıyla sanki aileleri yarıştırıyormuş gibi, sanki aile isimlerini alıp da bir hakaret ediyormuş gibi, bir düzeye çekilmesi, bizce asla mümkün değildir. Dolayısıyla hem belediyemizin, hem de AK Partimizin yapmış olduğu çalışma bu yöndedir. Oraya bir yatırım yapıldıysa, bir hayır yapıldıysa o ismi de yaşatmak bizim de görevimizdir diyoruz. Bizim özellikle okul yapımında, fabrika sahipleri olsun, Düzce’deki yaşayan aileler olsun, özellikle Azmimilli okulunda, Kasım Aktaş Okulu’nda burada yaptıkları bu hizmetlerden dolayı, bir kez daha kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu bizim için örnektir.”

HABER: Savaş ARI