AK Parti Düzce Milletvekilleri Dr.Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, basın toplantısı düzenlediler. Özlü mecliste yaptığı açıklamalarda çöp depolama sahasının zararı olmadığını söyledi.

Özlü: “Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları gerçeği yansıtmıyor”

AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “Elimizde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’nun bir raporu var. Bu raporda İstanbul’a tüketim amaçlı alınan ve İSKİ tarafından yapılan arıtım işlemleri sonrasında şebekeye verilen suyun her türlü takip ve analizi yapıldı. Düzce’den doğup Akçakoca’dan Karadeniz’e döküldüğü ifade edilmekte ve bu İstanbul’da yapılan analizlerde 2015 yılında yani geçen yıl 8 bin 874 noktadan kimyasal takip amaçlı numune alındığı söylendi. Halk Sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu’nun İstanbul suyunun kirletildiği ile ilgili açıklamalar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

“Düzce’ye çağırarak güç kazanmak istiyorlar”

Özlü, Kılıçdaroğlu’na CHP’li belediyelerin çöp depolama alanlarını gezmesini tavsiye etti. Özlü, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir çalışma yürütüyor. Tesisin teknik olarak ilave sistemleri yapılması gerekiyor. Bakanlığımızla birlikte eksikler giderilecek. Bu eleştirilerin sebebi Düzce’de AK Parti yüzde 71,8 ile birinci partidir. Bizden sonra gelen partiler CHP ve MHP’dir. Düzce’de zayıf olan yerel il başkanları genel başkanlarını Düzce’ye çağırarak güç kazanmak istiyorlar. Kılıçdaroğlu’na CHP’ye ait 75 belediyenin vahşi depolama yaptığı ve bu belediyelere ait depolama tesislerini ziyaret etmesini öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Arslan: “Bir gram toprağa atık su verme imkanı yoktur”

tesisin en son teknoloji ile yapıldığını söyleyen Milletvekili Fevai Arslan ise, “Yetkililer, Belediye Başkanlarımız ve ilgililer çöp depolama tesisi ile ilgili saha temin etmekte zorlandılar. Bu saha 4. sahadır. Diğer 3’üne çevre bakanlığı ÇED Raporu vermediği için eski taş ocağı arazisine kurulan tesis için ÇED raporu alındı. Bu tesis 2014 yılında hizmete girdi. Yapım şeklide en son teknoloji ile yapılmıştır. Düzenli depolama ile depolanmakta altı tamamen mebran sistemi ile bohçalanmıştır. Biriken suların tamamı bir kanal vasıtası ile depolanarak İSKİ ve çevre bakanlığının yaptırdığı arıtmaya taşınıyor. Bu nedenle çöp depolama sahasının bir gram toprağa atık su verme imkanı yoktur” şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER