Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Yeni Tip Koronavirüs Salgını nedeniyle Düzce Valiliği tarafından tüm toplantı ve etkinlikler iptal edilmişti. Düzce Belediye Meclisi de Düzce Valiliği’nden alınan izin ile “Pandemi” ile mücadele konularının görüşülmesi için Olağanüstü toplanma kararı alındı.

Bu gün yapılan toplantıda sadece “Pandemi” ile ilgili konuların görüşülmesi beklenirken, gündem maddeleri arasına belediyeye ait “Muhtelif Taşınmazlarının İhale Yolu ile Satılması” maddesi eklendi.

Günden: Konumuz pandemi… Bu nedenle taşınmazların satışını gündemden çıkartmak istiyoruz

Konu ile ilgili söz alan AK Parti Düzce Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hasan Günden, Düzce Valiliği’nden Pandemi konularının görüşmek üzere izin alındığını belirterek, “Düzce Belediyesinin Muhtelif Taşınmaz Mallarının İhale Yolu İle Satışı” maddesinin meclis gündeminden çıkartılmasını istedi.

Özyiğit: Hem gündem maddelerine ekliyorsunuz, hem de çıkartıyorsunuz

Bunun üzerine söz alan, İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit, “Hem taşınmazların satışını gündeme alıyorsunuz, hem de iptal edilmesini istiyorsunuz böyle tezatlık olmaz. Bugün basında çıkan haberlerden dolayı mı taşınmazların satışı konusunu meclis gündeminden çıkartıyorsunuz?” diye sordu.

Günden: “Kimseyi Meclisin Onuru ve Haysiyetiyle Oynatmayız”

Bunun üzerine söz alan AK Parti Düzce Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hasan Günden, “Düzce Belediye meclisi basında çıkan haberlerle hareket etmez. Bu 2002yılından sonra böyle. Biz basına göre çalışmıyoruz. Bunu böyle söyleyen Düzce Belediye Meclisinin onuru ve şerifiyle oynar. Kimseye de Belediye Meclisinin onuru ve haysiyetiyle oynatmayız” diye tepki gösterdi.

Özyiğit: Emri kimden aldınız?

Günden’in bu tepkisine sinirlenen İYİ Partili Oğuz Özyiğit, “Kim Düzce Belediye Meclisi’nin onuru ve şerifi ile oynuyor? Önce aynaya bakın. Önce taşınmazların satışını gündem maddelerine alıyorsunuz, sonra bunu meclis gündeminden düşürmek istiyorsunuz. Size bunun gündeme alınması ve sonrasında gündemden düşürülmesi emrini kim verdi? Düzce Basınında bugün haber çıkmasının ardından, bu gündem maddesi meclis gündeminden çıkartılmak istendi” diye konuştu.

Yaşanan bu kısa süreli tartışma Özyiğit’in salondan ayrılmasıyla sona erdi.